Skocz do zawartości

[Plecak] 10-15l do 80-90zł

DeBluz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Przymierzam się do zakupu plecaka rowerowego na różne jedno- lub dwudniowe wypady. Chciałbym także, aby plecak też posłużył jako "torba" w której będę chował rzeczy (korki i strój) na trening ;) . Głównie stawiam na to żeby nie pociły mi się plecy po 20-30min... i aby był pojemny. Jeśli będzie trzeba mogę jeszcze dołożyć do max. 110zł.

Czytałem ten temat ale nie widziałem żadnych interesujących propozycji w tym przedziale, chyba że mam problemy ze wzrokiem. :P

Proszę o pomoc :)

Sprawdziłem co, nie co, i z ofert plecaków pozostaje mi kupić 4F Rufin lub wyjąć dosłownie wszystkie oszczędności i kupić Deuter Race X. Co byście zrobili na moim miejscu? Warto dokładać te 140zł do Deutera? :bye2: Czy wystarczy ten 4F Rufin?

Napisano

w tamtym temacie jest sporo informacji i nikt nic nowego ci nie napisze

a i o deuterze masz opinie.

ja jako jego uzytkownik powiem, ze nic innego nawet bym nie ogladal

Napisano

Ja mam Deutera i moim zdaniem stosunek jakości do ceny jest tu najlepszy.Sprawdź sklepy typu Hi-Mountain.Właśnie tam tyle,że w katowicach widziałem fajny plecak za 90 pln.Nie pamiętam firmy ale zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie.

Napisano

Ja ma co prawda Deutera Race Exp Air i za nic nie zamieniłbym go na inny, ale po zakupie spotkałem kiedyś w sklepie ten plecak F7PRO - Plecak miejski Tarvos i na pierwszy rzut oka zrobił pozytywne wrażenie. Lepsze niż ten Plecak trekkingowy Nitro 15 Campus szaro-czarno-czerwony | Turystyka \ Bagaż \ Plecaki \ Turystyczne Turystyka \ Sprzęt turystyczny \ Plecaki turystyczne | Sklep Sportowy PRESTO a cena była taka sama. Może coś z tego Sakwy rowerowe Sport Arsenal, Pletscher, odzież na rower, plecaki rowerowe, odzież na narty biegowe Ja zanim kupiłem swój oglądałem różne modele producentów z tak zwaną siatką nośną. Deuter wygnał nie tylko jakością ale także owym systemem, bo nawet zapakowany plecak się nie styka z plecami. Campusa wystarczyło przycisnąć ręką w sklepie i pseudo system już nie spełniał swoje funkcji, a zapakowany to już wole nie myśleć :)

Napisano

Zobacz sobie gdzieś Deutery w sklepie to na inne plecaki raczej nie spojrzysz, a już na pewno po używaniu Deutera :)

Ja mam akurat Deutera Trans Alpine 25L, ale jakość w każdych powinna być ta sama. Jak uzbieram pieniądze to sobie mniejszego Deutera kupię i mamie takiego około 18L :)

Swojego używam drugi rok i tylko kilka plam po błocie na nim widać i raz w pracy o panele ścienne o róg ściany zawadziłem boczną siatka i leciutko się rozdarło ale nie widać nawet nie rzuca się w oczy, po za tym to jak nowy :) zakupy ze sklepu dzieki sztywnej części od pleców nic nie uwierają w plecy :) także super coś nawet jak butelki się nosi w środku bo nie ciśnie.

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Napisano

Ten 4F maleńki jest okrutnie..... też mialem go na oku, ale po zbadaniu organoleptycznym odpadł szybciej niż się pojawił w głowie....

Co do wyboru, czytając wątki o plecakach widać wyraźny prym Deutera, co zdecydowanie nie jest kwestią przypadku.

Napisano

A znacie jakiś sklep internetowy gdzie maja niedrogo ten plecak race exp air 12+3L ?

Szukalem troche ale prawie wszedzie 300zl z wysylka... Lub 300zl z wysylka + apteczka... A jak ktos pisal gdzies o 250zl czy jakos to jeszcze moze bym skołował kase na niego.

Napisano

A znacie jakiś sklep internetowy gdzie maja niedrogo ten plecak race exp air 12+3L ?

Szukalem troche ale prawie wszedzie 300zl z wysylka... Lub 300zl z wysylka + apteczka... A jak ktos pisal gdzies o 250zl czy jakos to jeszcze moze bym skołował kase na niego.

Ja u nich kupowałem ale na allegro http://www.mbike.pl/Plecak-Deuter-Race-EXP-Air-antracytowo-srebrny%284,9106,12983%29.aspx zapłaciłem 259 z wysyłką. Mieli wtedy jakąś promocje czy coś takiego. Jak Ci nie przeszkadza kolor http://www.mbike.pl/Plecak-Deuter-Race-EXP-Air-czerwono-tytanowy%284,9106,11596%29.aspx

Napisano

dzięki, o właśnie ten czerwono-tytanowy bym chciał ;) a na allegro jaki mają nick :icon_question: bo jakiś mbike jest ale zero komentow hmm

Proszę bardzo Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :)

Zapomniałem dodać, że mają oficjalne przedstawicielstwo deutera. Od kiedy naciąłem się klika razy zwracam na to uwagę, bo nie ma potem problemów z reklamacja oraz tygodniowych nieoczekiwań na naprawę lub wymianę towaru.

Napisano

Zajechałem do sklepu u mnie w mieście gdzie mają deutery to o dziwo mieli ten plecak jeszcze w tym czerwonym kolorze co mnie interesuje :D cena prawie jak wszędzie 299zł - 8% mojego rabatu to ~275zł może jeszcze coś bym utargował.

Sprawdzałem i mierzyłem to był bardzo dobrze do pleców dopasowany i po spięciu nie latał na boki. Myślałem że będzie dużo krótszy niż mój Trans Alpine 25L ale jest troche krótszy, ale węższy w środku, powiekszenie nieco powiększyło plecak ale ciężko mi było stwierdzić czy bardzo mocno bo plecaka nie zapakowywałem. Jak plecak jest w miare średni wielkością to myślę że jako szkolny się nada jeśli bardzo dużo nie nosi się do szkoły. Ogólnie to fajny plecak i myślę że bym do niego zapakował bluze, kurtke od deszczu, coś do zjedzenia i jakieś wyposażenie awaryjne dętka itd. jak tylko będę miał $ to kupuje :)

Napisano

A ja Ci polecam Campusa Fondo 10L. Długo szukałem plecaka w normalnej cenie. Ma wszystko czego potrzebuje, jakość wykonania bez zarzutów, miejsce na bukłak, pakowność jak na 10L dość duża. Różnica w cenie zasili mój budżet na nowe koła :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...