DeBluz Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Witam. Przymierzam się do zakupu plecaka rowerowego na różne jedno- lub dwudniowe wypady. Chciałbym także, aby plecak też posłużył jako "torba" w której będę chował rzeczy (korki i strój) na trening . Głównie stawiam na to żeby nie pociły mi się plecy po 20-30min... i aby był pojemny. Jeśli będzie trzeba mogę jeszcze dołożyć do max. 110zł. Czytałem ten temat ale nie widziałem żadnych interesujących propozycji w tym przedziale, chyba że mam problemy ze wzrokiem. Proszę o pomoc Sprawdziłem co, nie co, i z ofert plecaków pozostaje mi kupić 4F Rufin lub wyjąć dosłownie wszystkie oszczędności i kupić Deuter Race X. Co byście zrobili na moim miejscu? Warto dokładać te 140zł do Deutera? Czy wystarczy ten 4F Rufin?
koziakaka Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 w tamtym temacie jest sporo informacji i nikt nic nowego ci nie napisze a i o deuterze masz opinie. ja jako jego uzytkownik powiem, ze nic innego nawet bym nie ogladal
henrus Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Ostatnio znalazłem w miejscu, którego się nazwy nie wymienia fajny polski plecak zobacz plecak i ciekaw jestem czy wart swojej ceny.
severian Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Ja mam Deutera i moim zdaniem stosunek jakości do ceny jest tu najlepszy.Sprawdź sklepy typu Hi-Mountain.Właśnie tam tyle,że w katowicach widziałem fajny plecak za 90 pln.Nie pamiętam firmy ale zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie.
mariusz231 Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Ja ma co prawda Deutera Race Exp Air i za nic nie zamieniłbym go na inny, ale po zakupie spotkałem kiedyś w sklepie ten plecak F7PRO - Plecak miejski Tarvos i na pierwszy rzut oka zrobił pozytywne wrażenie. Lepsze niż ten Plecak trekkingowy Nitro 15 Campus szaro-czarno-czerwony | Turystyka \ Bagaż \ Plecaki \ Turystyczne Turystyka \ Sprzęt turystyczny \ Plecaki turystyczne | Sklep Sportowy PRESTO a cena była taka sama. Może coś z tego Sakwy rowerowe Sport Arsenal, Pletscher, odzież na rower, plecaki rowerowe, odzież na narty biegowe Ja zanim kupiłem swój oglądałem różne modele producentów z tak zwaną siatką nośną. Deuter wygnał nie tylko jakością ale także owym systemem, bo nawet zapakowany plecak się nie styka z plecami. Campusa wystarczyło przycisnąć ręką w sklepie i pseudo system już nie spełniał swoje funkcji, a zapakowany to już wole nie myśleć
dymcio111 Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Zobacz sobie gdzieś Deutery w sklepie to na inne plecaki raczej nie spojrzysz, a już na pewno po używaniu Deutera Ja mam akurat Deutera Trans Alpine 25L, ale jakość w każdych powinna być ta sama. Jak uzbieram pieniądze to sobie mniejszego Deutera kupię i mamie takiego około 18L Swojego używam drugi rok i tylko kilka plam po błocie na nim widać i raz w pracy o panele ścienne o róg ściany zawadziłem boczną siatka i leciutko się rozdarło ale nie widać nawet nie rzuca się w oczy, po za tym to jak nowy zakupy ze sklepu dzieki sztywnej części od pleców nic nie uwierają w plecy także super coś nawet jak butelki się nosi w środku bo nie ciśnie. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
ElDiablo Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Ten 4F maleńki jest okrutnie..... też mialem go na oku, ale po zbadaniu organoleptycznym odpadł szybciej niż się pojawił w głowie.... Co do wyboru, czytając wątki o plecakach widać wyraźny prym Deutera, co zdecydowanie nie jest kwestią przypadku.
DeBluz Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedzi. Czyli trzeba będzie wydać wszystko na Deuter'a jednak
mariusz231 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Przy zakupie boli trochę cena, ale z czasem docenisz każdą wydaną złotówkę na niego
dymcio111 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 A znacie jakiś sklep internetowy gdzie maja niedrogo ten plecak race exp air 12+3L ? Szukalem troche ale prawie wszedzie 300zl z wysylka... Lub 300zl z wysylka + apteczka... A jak ktos pisal gdzies o 250zl czy jakos to jeszcze moze bym skołował kase na niego. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
mariusz231 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 A znacie jakiś sklep internetowy gdzie maja niedrogo ten plecak race exp air 12+3L ? Szukalem troche ale prawie wszedzie 300zl z wysylka... Lub 300zl z wysylka + apteczka... A jak ktos pisal gdzies o 250zl czy jakos to jeszcze moze bym skołował kase na niego. Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk Ja u nich kupowałem ale na allegro http://www.mbike.pl/Plecak-Deuter-Race-EXP-Air-antracytowo-srebrny%284,9106,12983%29.aspx zapłaciłem 259 z wysyłką. Mieli wtedy jakąś promocje czy coś takiego. Jak Ci nie przeszkadza kolor http://www.mbike.pl/Plecak-Deuter-Race-EXP-Air-czerwono-tytanowy%284,9106,11596%29.aspx
dymcio111 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Ja u nich kupowałem ale na allegro Plecak Deuter Race EXP Air antracytowo-srebrny zapłaciłem 259 z wysyłką. Mieli wtedy jakąś promocje czy coś takiego. Jak Ci nie przeszkadza kolor Plecak Deuter Race EXP Air czerwono-tytanowy dzięki, o właśnie ten czerwono-tytanowy bym chciał a na allegro jaki mają nick bo jakiś mbike jest ale zero komentow hmm
mariusz231 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 dzięki, o właśnie ten czerwono-tytanowy bym chciał a na allegro jaki mają nick bo jakiś mbike jest ale zero komentow hmm Proszę bardzo Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Zapomniałem dodać, że mają oficjalne przedstawicielstwo deutera. Od kiedy naciąłem się klika razy zwracam na to uwagę, bo nie ma potem problemów z reklamacja oraz tygodniowych nieoczekiwań na naprawę lub wymianę towaru.
dymcio111 Napisano 6 Lipca 2012 Napisano 6 Lipca 2012 Zajechałem do sklepu u mnie w mieście gdzie mają deutery to o dziwo mieli ten plecak jeszcze w tym czerwonym kolorze co mnie interesuje cena prawie jak wszędzie 299zł - 8% mojego rabatu to ~275zł może jeszcze coś bym utargował. Sprawdzałem i mierzyłem to był bardzo dobrze do pleców dopasowany i po spięciu nie latał na boki. Myślałem że będzie dużo krótszy niż mój Trans Alpine 25L ale jest troche krótszy, ale węższy w środku, powiekszenie nieco powiększyło plecak ale ciężko mi było stwierdzić czy bardzo mocno bo plecaka nie zapakowywałem. Jak plecak jest w miare średni wielkością to myślę że jako szkolny się nada jeśli bardzo dużo nie nosi się do szkoły. Ogólnie to fajny plecak i myślę że bym do niego zapakował bluze, kurtke od deszczu, coś do zjedzenia i jakieś wyposażenie awaryjne dętka itd. jak tylko będę miał $ to kupuje Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
charmside Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 A ja Ci polecam Campusa Fondo 10L. Długo szukałem plecaka w normalnej cenie. Ma wszystko czego potrzebuje, jakość wykonania bez zarzutów, miejsce na bukłak, pakowność jak na 10L dość duża. Różnica w cenie zasili mój budżet na nowe koła .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.