Marcinek666c4 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Witajcie! może ktoś z was wie gdzie można dostać blacik najlepiej 48 zębów do korby 135 pcd? korba którą posiadam to Miche ale model to nie wiem jaki gdyż jest już tak wyszlifowana i poobcierana ze widać tylko ledwo końcówke logo obecna zębatka to potężna 3,2mm tarcza Condor 46T 135 pcd najchętniej kupił bym zebatke tej samej firmy czyli Condora ale ani widu ani słychu o tym... kiedyś widziałem zebatke tego typu ale firmy Stronglight - czytałem ze to kupa i tylko light ;p może poprostu zainwestować w nową korbe? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 może poszukaj jako Bcd 135 bo tak to się nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreeek Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 mam 52T Campy (135bcd) w dobrym+ stanie jak chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinek666c4 Napisano 4 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 ten Stronglight był własie 135 bcd w sumie te oznaczenia wszedzie są bcd i pierwszy raz spotkałem sie z oznaczeniem 135 pcd i ciekawi mnie czy nie ma w tym jakiegoś chaczyka? Chyba skusze sie na propozycje Piotrka, spróbuje się dopasować ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivosmo Napisano 5 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Zgodnie z angielską wikipedią PCD to jest pitch-circle diameter i jest zamiennie uzywane z bolt circle diameter (BCD), chociaż rzadko. Nie za bardzo też rozumiem dlaczego miałoby to być określane jako PCD skoro google twierdzi, że pitch-circle diameter to jest średnica okręgu przechodzacego przez punkty styku zębów dwóch kół zębatych: 135 BCD to standard Campy (szosowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.