mariusz231 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Mam race exp air i macbook 13 wchodzi w kieszen na buklak bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Jak wiadomo Deuter nie posiada zbyt wielu kieszonek. U mnie powodowało to walanie się na dnie luzem różnych rzeczy co nie końca mi się podobało.Postanowiłem rozwiązać problem za pomocą organizera EDC. Wczoraj trafił do mnie polski produkt Baribala, po wstępnym uzupełnieniu wygląda to tak: Na zew. jest jeszcze gumka (powiększona na życzenie) to której można przyczepić sobie pompkę. W ten sposób mamy wszystko w 1 miejscu, rzeczy nie niszczą się i łatwo je wydobyć z czeluści mojego Deutera Edytowane 20 Maja 2015 przez lucass3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holdegron Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Hej, daj jakieś namiary w necie na tę saszetkę Baribal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Wejdź na FB i odszukaj profil baribal poland. Piszesz do nich wiadomość dotyczącą zamówienia i szyją na zamówienie. Czas oczekiwania ok 3 tygodnie. Czasami trochę im schodzi z odpisywaniem bo chyba maja niezły nawał pracy, niedługo szykują tez otwarcie strony www. Oczywiście możesz też pisać o jakieś indywidualne modyfikacje. Na allegro mają też konto ale tam sprzedają same akcesoria. PS: https://www.facebook.com/BaribalPoland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Panowie napiszcie proszę czym rożni się plecak Race x od wersji air opisywanej w tym temacie (air - czyli lepsze chłodzenie?) niestety budżet pozwala mi na tą tańszą wersję. Mozna go gdzieś zobaczyć fizycznie na terenie śląska w jakimś sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beniek27 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Cześć. plecak race x nie ma tego banana (siatki na plecach) tylko system nośny z dwiema poduszkami po bokach na plecach a środkiem tunel który wentyluje. zdjęcie znajdziesz na http://www.goodsport.pl/pl/sklep/_get/n/plecak_deuter_race_x_/m/2557#product-9688 . Moim zdaniem lepiej dopłacić i mieć exp air z siatką na plecach nmożesz go niec w cenie 239zł więc aż tak dużo ni9e kosztuje a jakość bardzo dobra. http://www.goodsport.pl/pl/sklep/_get/n/plecak_deuter_race_exp_air/m/2556#product-9687 Edytowane 9 Czerwca 2015 przez beniek27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Na allegro jest licytacja race x - jesli uda się wyrwać go za max 170 to zostanie ten jeśli nie to rzeczywiście warto chyba dołożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andybike Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Za race X chcesz dać 170 ? Niedawno w szerpie była wyprzedaż za 114,50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 No własnie była, nie ma nigdzie taniej niż 180 zł. No chyba że ktoś dysponuje linkiem to bardzo proszę o podanie. 21 wyjeżdżam na wakacje i do tego czasu potrzebuje plecak już mieć u siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andybike Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 To może zwykły race ? Różni się tylko od X mniejszą pojemnością (10l zamiast 12) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsanders Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 No własnie go zamówiłem bo wpadałem na podobny pomysł jak Ty - różnica rzeczywiście nieduża a cena naprawdę super, w sherpa x będzie dostępny na dniach ale cena już będzie bliższa nominalnej więc nie ma sensu czekać i kombinować. Jeśli plecak się sprawdzi to z czasem odziedziczy go żona a ja szarpnę się na wersję air Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beniek27 Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 http://www.goodsport.pl/pl/sklep/_get/n/plecak_deuter_race_exp_air__buklak_deuter_streamer_2l/m/3246#product-12348 promocja dla forumowiczów wysyłka gratis wystarczy wybraćpodczas zamawiania: e-platnosc-odbior osobisty andrychow lub wpłata na konto- odbiór osobisty andrychow(i wpisać w komentarzu do zakupu "wysyłka gratis forum rowerowe.org") wtedy wysyłamy na wskazany adres Gratis! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brigo Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 subiektywnie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Ma ktoś zdjęcie ile jest w środku miejsca z 3L bukłakiem ? Waham jaki litraż dokupić do tego cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadar Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Panowie (i Panie) zastanawiam się nad wyborem między Deuter Superbike 18 EXP a Deuter Race EXP AIR - co polecacie (i dlaczego)?. Obecnie używam Deuter Futura 28, plecak jest rewelacyjny ale nie został stworzony z myślą o rowerze i da się to odczuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Nie mam porównania bo nie miałem obu, ale mam porównanie Deuter Race EXP AIR do zwykłego turystycznego plecaka. System nośny z siatką wydaj się nie mieć sobie równych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beniek27 Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 http://www.goodsport.pl/pl/sklep/_get/n/plecak_deuter_race_exp_air__buklak_deuter_streamer_2l/m/3246#product-12348 promocja dla forumowiczów wysyłka gratis wystarczy wybraćpodczas zamawiania: e-platnosc-odbior osobisty andrychow lub wpłata na konto- odbiór osobisty andrychow(i wpisać w komentarzu do zakupu "wysyłka gratis forum rowerowe.org") wtedy wysyłamy na wskazany adres Gratis! Uwaga! promocja dotyczy tylko zestawu plecak + bukłak. Czas trwania promocji do wyczerpania zapasów. Piszę gdyż była kilka zapytań o promocję dla forumowiczów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djablonski Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Hej, plecaka używam od niedawna, jestem z niego bardzo zadowolony. Wcześniej nie wyobrażałem sobie jazdy z plecakiem aż do czasu kiedy zacząłem używać deutera REA. Mam z nim tylko jeden problem. Nie jestem w stanie tak wyregulować pasków żeby plecak nie skakał jak się jedzie po wybojach siedząc na siodełku. Jak za mocno ściągnę poziome paski to trudno się oddycha. Też tak macie? Będę jeszcze kombinował, a w ostateczności trzeba będzie się z tym pogodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Paski mam zapięte "w sam raz" i nic mi nie lata. Zapominam że mam coś na plecach niezależnie od terenu w jakim jade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 9 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Subiektywnie właśnie air -siatka nośna zamiast klasycznych ramiączek jest siłą tego plecaka- zero zapoceń na plecach w gorące dni - mistrzostwo! Dokładać kasę do tej wersji pożyczając nawet od nie lubianej cioci.... i tak później się doceni plusy tego rozwiązania PS. Plecak dalej śmiga ze mną minimum 3xw tyg. - stan techniczny, oprócz lekkiego zabrudzenia - bez zmian. POLECAM....w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 @ElDiablo przyznaje 100% racji [emoji106] Używam tego plecaka bardzo często i nie żałuję żadnej wydanej złotówki (kupiłem po normalnej cenie bez żadnej promocji). Ta siatka robi świetną robotę. Plecy mam suche przy wysokich temperaturach. A należę do osób, które pocą się bardzo, nawet zimą. Do tego system nośny pasków też jest fajny. Nie ważne czy mam tam wodę, statyw i aparat czy kilogram kiełbasy, bułki, musztardę, grilla jednorazowego i dwie butelki 1 l Coca-Coli, nigdy nie czuje dużego obciążenia i pomimo długich dystansów plecy mnie nie bolą. Moja narzeczona używa plecaka Deuter raceX i też jest bardzo zadowolona. Brakuje tak systemu z siatką, ale system tam zastosowany też pozwala jej zachować suche plecy. Jedynie w miejscach na te podłużne wkłady ma koszulkę trochę wilgotną. Ja mógłbym już mieć plecy mokre. Hej, plecaka używam od niedawna, jestem z niego bardzo zadowolony. Wcześniej nie wyobrażałem sobie jazdy z plecakiem aż do czasu kiedy zacząłem używać deutera REA. Mam z nim tylko jeden problem. Nie jestem w stanie tak wyregulować pasków żeby plecak nie skakał jak się jedzie po wybojach siedząc na siodełku. Jak za mocno ściągnę poziome paski to trudno się oddycha. Też tak macie? Będę jeszcze kombinował, a w ostateczności trzeba będzie się z tym pogodzić. Ja nie zauważyłem takich objawów, o których piszesz. Owszem w ciężkim terenie plecak delikatnie się przesuwa po plecach, ale nie jest to mocno wyczuwalne. Nigdy nie zdarzyło mi się, żebym dostał od plecaka np. w tył kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Obecnie używam Deuter Futura 28, plecak jest rewelacyjny ale nie został stworzony z myślą o rowerze i da się to odczuć. a ja tam jeżdżę z f28 i nie widzę minusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tipvip Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 mam takie pytanie, czy jeździł ktoś Deuter Race EXP Air w zimną pogodę +5-10C? Kolega twierdzi że ta przestrzeń miedzy siatką i plecami jest super na upały ale jak jest zimno to przyciska odzież do pleców i potem ją wiatrem owiewa i w efekcie przechładzamy się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 14 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Siema. Zdarzyło mi się kilka razy jeździć z tym plecakiem w temperaturze ok. 5-7 °C. Nie zauważyłem takiego efektu, o którym piszesz. Może zależy to też od ubioru, ciężko powiedzieć. Przy minusowych temperaturach nie jeździłem. W najbliższą zimę sprawdzę [emoji4] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rutek Napisano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Witam. Czy posiadając Vaude Wizard air 24+4, sensownym jest pomysł zakupu Deutera? Czy jest znacznie mniejszy i wygodniejszy? Oczywiście pytam o wygodę rowerowania. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi