Rewolux Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Witam. Posiadam licznik kellys kcc-09, Po przejechaniu dystansu 100km myślę że źle mi liczy k/m. Może ktoś spotkał sie z tym problemem i go rozwiązał niech sie podzieli tą wiedza
TrzecieKolo Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 A zmierzyłeś obwód koła i wprowadziłeś poprawnie do licznika?
Rewolux Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 o patrz zapomniałem dodac zę do 100 km liczyło dobrze i myśle że sie coś powaliło
TrzecieKolo Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 A co dokładnie się dzieje? Może czujnik się po prostu przesunął i nie zlicza km?
podhalan Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Myślisz, że źle pokazuje to znaczy że nie jesteś pewien?
Rewolux Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 nie jestem pewien dlatego założyłem temat . myślę ponieważ mam dwie liczby po kropce i ta druga nie wiem co powinna liczyć czy metry czy co,,,, myślę że przejadę jakieś 3 4 metry i dopiero zmienia sie o jeden ta druga liczba i dlatego myślę że jest coś nie tak...
Piotr321 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Możesz wrzucić jakieś zdjęcie albo zaznaczyć na zdjęciach z Internetu co masz na myśli? Zmiana co 3-4 metry jest raczej normalna, do określenia prędkości potrzeba czasu jednego pełnego obrotu, czyli dwukrotnego przejścia magnesu obok sensora. W skrajnym przypadku to prawie dwie długości obwodu koła (jeden obwód 26" koła to ponad 2 metry). Edit: Ja masz jakiegoś smartfona z GPS to możesz porównać wyniki, rozbieżności nie powinny być duże jeśli licznik działa prawidłowo.
Rewolux Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 Ale właśnie sprawdzałem magnes i sensor to na magnesie był jakis kamyczek a sensor troche zakurzony,,,. jak mierzyłem miej wiecej miarką do tego 100km czyli jak miałem jakies 20km to mierzyłem czy dobrze mierzy i niby mierzył co 2 metry i tak wskazywało na liczniku a teraz jak przejade to właśnie nie wiem co to ma oznaczać i czy dobrze mierzy ,to co zaznaczone to mi mierzyło metry i tak terz mierzyło przy 20kn a teraz mam miej wiecej taki dystans mam dwie liczby po kropce i chodzi mi o ta zaznaczona że przejade 3 4 metry a to wskazuje jako metr i nie wiem czy tak powinno być nie dodały sie zdjęcia
Piotr321 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Spałeś w szkole jak były ułamki dziesiętne? km = 1000 m Trzy cyfry po kropce - 1/1000 km - ostatnia to metry (rozdzielczość to 1 m) Dwie cyfry po kropce - 1/100 km - ostatnia to 10m (rozdzielczość to 10 m) Jedna cyfra po kropce - 1/10 km - ostania to 100m (rozdzielczość to 100 m)
Rewolux Napisano 7 Lipca 2012 Autor Napisano 7 Lipca 2012 Dzięki za pomoc teraz już jestem pewny że dobrze mi liczy km/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.