Skocz do zawartości

[spodenki] Czy warto dołożyć do tych z żelową wkładką? Wybór między Rogelli Basic De Luxe i Lugo

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie moim jedynym punktem odniesienia są kolarki z Lidla, jak na początek nie narzekam na nie ale dłuższych dystansów nie da się zrobić, wkładka kto wie jak wygodna nie jest a do tego spodenki są nieprzewiewne i w środku wszystko się gotuje.

Na wakacjach planuję wycieczki z dziennymi przebiegami pod 200km więc bez lepszych się nie obejdzie.

Byłem zdecydowany na model Basic De Luxe od Rogelli ale jest jeszcze droższy Lugo, z grubą żelową wkładką.

Warto do niego dołożyć czy może wystarczy mi tańszy? Bo zastanawiam się czy nie jeździ się dziwnie na takiej grubej wkładce.

• Mod Team
Warto do niego dołożyć czy może wystarczy mi tańszy? Bo zastanawiam się czy nie jeździ się dziwnie na takiej grubej wkładce

Warto, jeździ się świetnie. Wkładka dopasowuje się do d.... i siodełka. Basic ma piankę która się uklepuje.

Zupełnie przypadkiem wpadłem dziś do jednego sklepu a tu cała rozmiarówka Rogelli, tylko że z modelu Econ.

Ale już wiem że L-ka, w M-ke też się mieszczę i jest wygodna ale w udach nogawki są za wąskie, L-ki w udach też kto wie jak luźnie nie są ale co poradzić.

Mierzyłem też Biemme Soul ale tu M-ka jest okej a L-ka z kolei bardzo luźna. Także rozmiarówka rozmiarówce nierówna.

Zastanawiam się nad zakupem Rogelli Lugo, ale niestety nie mam gdzie przymierzyć. Nie chcę kupować całkiem w ciemno - może ktoś jest podobnych wymiarów co ja (186 cm i 68 kg, 82 cm w pasie) i ma te spodenki, albo je przymierzał i orientuje się jaki rozmiar byłby pasujący?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...