Cox Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Witam Organizuje wycieczkę po górach sowich w sobotę lub niedziele, zależnie od pogody trasa : Wałbrzych dzielnica Podgórze -> Borowa -> singiel w Głuszycy -> zielonym rowerowym do Rzeczki -> wielka sowa -> powrót ustalimy (zależnie od czasu) start około 9.00-10.00 kto ma czas i chęci to zapraszam gdyby pogoda nie dopisała i padało w sobotę i niedziele przeniesiemy na tydzień następny Auto można zostawić koło dworca głównego, można też przyjechać pociągiem więcej szczegółów później, jak się ktokolwiek zgłosi
maroko777 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Coxu chętnie bym się wybrał ale z terminem nie trafiłeś najlepiej
chaozz Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 jeśli było by tydzień później to na tę chwilę chętnie!
Cox Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 patrząc na to co się dzieje za oknem chyba tydzień poźniej bedzie odpowiednim terminem
zabiel17 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 patrząc na to co się dzieje za oknem chyba tydzień poźniej bedzie odpowiednim terminem tydzień później, tydzień później !!!
pilon Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Coxu, dawaj Zlota, żeby nie było, że nie ma czego opijać, to zlot na uczczenie połowy lipca! Wynajmujemy Chatę pod Lipą, ja wale fettuccine alfredo i torille, fajnie mi dzisiaj wyszły... No i smażony syr kanałbert z żurawinkommm
MixingHead Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Jak już wynajmować to może to co chyba Maroko wspomniał. Pakiet ze zwiedzaniem skoro ma być nocleg - chociaż z drugiej strony ciężko będzie wtedy z czasem na jazdę. I jeszcze pytanie techniczne - mój rumak tez tu da radę ?
deTem Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 Wjazd na Borową to pikuś. Znaczy Pan Pikuś. Pół godziny wchodzenia (wdrapywania/wciągania roweru) i jestes na miejscu.
maroko777 Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 nocleg gdziekolwiek, wycieczkę załatwię jak przewodnik ma wolny termin...
daid Napisano 4 Lipca 2012 Napisano 4 Lipca 2012 dzięki deTem;) na Chełmiec też wnosiłem niebieskim pieszym zamiast szutrem wjeżdżać mi pasuje 15 lipca na wypad;)
Cox Napisano 4 Lipca 2012 Autor Napisano 4 Lipca 2012 oooo, ale się rozrosło... Ja proponuje co innego tz nocleg w szczawnie zdroju, 1 dzień wycieczka w góry sowie 2 dzień po górach wałbrzyskich to tylko moja propozycja, mamy 1,5 tyg na zastanowienie
MixingHead Napisano 5 Lipca 2012 Napisano 5 Lipca 2012 Cycat z forum: ''PS. Co do tunelów : Golonko zrobił trasę w Wałbrzychu przez najdłuższy polski tunel kolejowy, nitka już bez szyn. Były agregaty ale ogólnie mocno ciemno 1,6 km . Cudowne uczucie, jazda w kompletnym mroku jedynie co jakiś czas dojeżdżało się do lampy. momentami na nietoperza, ludzie kleli, wpadali na ściany, sam zaprawiony w nocnej jeździe miałem naprawdę frajdę, szaleństwo dla zmysłów. Sam, bez wyścigu w życiu bym tam nie zajrzał. '' i fotka http://www.eksploracja.org.pl/miejsca/walbrzych/wolow1_d.jpg http://pl.wikipedia.org/wiki/Tunel_pod_Ma%C5%82ym_Wo%C5%82owcem Ekhm :] Czołówki na głowę i jazda :] Co wy na to ?
Cox Napisano 6 Lipca 2012 Autor Napisano 6 Lipca 2012 ten tunel jest zamknięty (podobno) Maraton powerade był jedyną okazją aby go przejechać łom i nożyce do drutu zmieszczą mi się do plecka
Cox Napisano 8 Lipca 2012 Autor Napisano 8 Lipca 2012 coś nowego? bo termin się nieubłaganie zbliża? robimy 3-ci mini zlot w tym roku?
Szoppers Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 coś nowego? bo termin się nieubłaganie zbliża? robimy 3-ci mini zlot w tym roku? Zdeklarujcie sie sprawnie bo mam niecny plan na wspominany weekend i wolalbym "niecnosc" niz "jedziecie"
deTem Napisano 8 Lipca 2012 Napisano 8 Lipca 2012 Czyli że oficjalnie przeniesione na 14-15 lipiec. Czyli że dwudniowa. To pozwoliłem sobie opracować ciekawą i zajmująca trasę po wspomnianej okolicy. Dla zainteresowanych mogę wymienić jej mocne i nieliczne słabe strony, np.: - Andrzejówka - Skalnik, ciemny po 6 - zjazd czerwonym szlakiem - cudo samo - Czechy - wiadomo, kelnerki, znaczy picie, tj. jedzenie - knedliki z syrem - a poza tym z górki, pod górkę i czasami po płaskim
zaDymek Napisano 9 Lipca 2012 Napisano 9 Lipca 2012 Czyli że oficjalnie przeniesione na 14-15 lipiec. Czyli że dwudniowa. To pozwoliłem sobie opracować ciekawą i zajmująca trasę po wspomnianej okolicy. Dla zainteresowanych mogę wymienić jej mocne i nieliczne słabe strony, np.: - Andrzejówka - Skalnik, ciemny po 6 - zjazd czerwonym szlakiem - cudo samo - Czechy - wiadomo, kelnerki, znaczy picie, tj. jedzenie - knedliki z syrem - a poza tym z górki, pod górkę i czasami po płaskim Traska słaba, sory gregory :/ Myślę stać cię na więcej. Wytnij asfalt, dodaj Chełmiec,Spicak i już będzie lepiej
Cox Napisano 10 Lipca 2012 Autor Napisano 10 Lipca 2012 14,07 , w sobote, jest bike maraton w Głuszycy, mam teraz dylemat co robić....
Cox Napisano 11 Lipca 2012 Autor Napisano 11 Lipca 2012 W maratonie nie startuje, wszystko nadal aktualne, wyglądało to by mniej więcej tak jak na początku napisałem trasa : Wałbrzych dzielnica Podgórze -> Borowa -> singiel w Głuszycy -> zielonym rowerowym do Rzeczki -> wielka sowa -> powrót ustalimy (zależnie od czasu) z tym że trzeba jeszcze uwzględnić osoby które chciałyby przyjechać na 2 dni i gdzieś nocować i teraz proszę o deklaracje takich zainteresowanych żeby zrobić sensowny plan i nie było "domu z czerwoną latarnią" jak to czasami na wycieczkach bywa to proszę o zgłoszenia na zasadzie : 1. nick 2. miejsce startu ; tu zależnie gdzie kto będzie się zatrzymywał na nocleg lub dołączy do wycieczki, docelowo start grupy wałbrzyskiej na dworcu głównym w wałbrzychu 3.opcjonalnie nocleg (miejscowość) proszę pisać to w postach, nie PW jak się trochę chętnych nazbiera to dopiero ustalimy coś wiecej żeby wszyscy byli happy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.