Skocz do zawartości

[ rower ] Wytrzyma?

Trekuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To nie jest rower do skoków, jeśli chcesz koniecznie poszaleć, to go sprzedaj i kup sobie jakieś solidne enduro, albo sprzęt do DH. Szkoda by było tego Treka, bo fajny sprzęt.

Napisano

Jakieś drobniutkie skoki może wytrzyma, ale koniecznie zmień kierę i ten kilometrowy mostek. Na pewno nie są przystosowane do lotów, nawet małych.

A jak ciągnie poważniej do skakania to rama do wymiany, reszta części jest spoko.

Napisano

skakać tak fajnym rowerem do xc po dropach z taka geometrią i lekkimi, drogimi częściami to jak wjechać na rampę szosówką albo zjazdówką do dh robić sobie 100 kilometrowe przejażdżki szosą:o proszę Cię nie rób tego do skakania kup sobie inny rower po cenie tego treka myślę że nie będzie problemów z budżetem;)

Napisano

Witam Wszystkich. Ważę 55kg. Nie wiem, czy mnie dobrze zrozumieliście. Nie chodziło mi o " wycieczki do bikeparku " i skoki na dropach takie dosłowne. Bardziej lekki skok na z korzenia na trase, 0,5 m ze skalnej półki. Bez specjalnych szaleństw. Szacunek

Napisano

Cześć, według mnie możesz spokojnie pokonywać uskoki do 1 metra jedynie musisz robić to z głową. Jeśli będziesz pokonywał je technicznie myślę, że wielkich szkód nie na robisz - zwłaszcza przy swojej wadze. Jednak geo ramy nie będzie sprzyjać takim figlom poza tym jak już koledzy wcześniej pisali szkoda tak wylajtowanego rowóra tylko po to żeby sobie parę razy skoczyć.Przy czym nie udany skok może trochę Cię kosztować. Wymień ramę na ns surge waga wzrośnie około 1kg ale bez żadnych obaw po przełożeniu sprzętu możesz skakać więcej niż ten 1 metr.;)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...