Dilcerion Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Cześć Wszystkim rowerzystom. Kupiłem już jakiś czas temu rower, kross ze sklepu Market Sports. Gwarancje na rowerek mam 2 lata, czy jeżeli pojechałbym na przegląd, naprawią mi w razie czegoś coś w rowerze? Jeżeli będzie oczywiście to zepsute, zastanawiam się, bo rower mam rok a nie byłem wcześniej na przeglądzie. Gdy kupowałem rower, facet powiedział że na przegląd mogę przyjechać do 2 lat do póki mam na niego gwarancje. A wy co uważacie? Naprawią rower za darmo w razie czego? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wątpię, żeby coś naprawiali za darmo w ramach przeglądu. Co najwyżej mogą policzyć tylko za części, a robocizna gratis. W końcu w rowerze pewne części zużywają się w czasie jego eksploatacji i jest to zupełnie normalna rzecz, nie podlegająca gwarancji. Chyba, że masz popsute coś, co nie powinno zużyć się w ciągu roku - np manetki, piasty, itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dilcerion Napisano 4 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Dziękuję za odpowiedź. Na forum jestem nowy, więc nie wiedziałem zbytnio gdzie mam taki temat umieścić. Moderatorze - Jeżeli jest w złym dziale, to jak możesz przenieś go do odpowiedniego działu. P.S - Czekam na dalsze odpowiedzi w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Kupujesz coś, używasz i po dwóch latach chcesz, żeby za darmo wymienić Ci to, co się zużyło? No bez jaj. Gwarancja obejmuje jedynie uszkodzenia niewynikające ze zużycia czy uszkodzeń mechanicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Proponuję zerknąć do karty gwarancjnej tam bedziesz miał wypisane jakie są Twoje obowiązki i prawa m.in czy musiałeś pojechać na przegląd "0", a jeśli tak, to w jakim czasie, jeśli tego nie zrobileś to jest już po gwarancji. Będziesz wiedział również jakie części podlegają naprawie gwarancyjnej. Muszę Cię zmartwić, prawie żadne Ponieważ do wszystkich można podpiąć zapis "materiały i elementy zużywające się w wyniku normalnej ekpsloatacji" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Jeżeli ci pęknie rama urwie sie korba i tym podobne rzeczy to ci wymienią na nowe jednak zużyte przerzutki kasety i lancuchy, opony detki linki itp to wybij sobie z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dilcerion Napisano 4 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Kupujesz coś, używasz i po dwóch latach chcesz, żeby za darmo wymienić Ci to, co się zużyło? No bez jaj. Gwarancja obejmuje jedynie uszkodzenia niewynikające ze zużycia czy uszkodzeń mechanicznych. Po roku czasu, nie po dwóch. Jeżeli ci pęknie rama urwie sie korba i tym podobne rzeczy to ci wymienią na nowe jednak zużyte przerzutki kasety i lancuchy, opony detki linki itp to wybij sobie z głowy. Z tego co wiem, manetki wymieniają. U mnie w rowerze raczej nic nie jest zepsute, jedynie co to mam coś z hamulcem tylnim bo nie da się go nastawić dobrze. To że nie wymienią mi dętki to ja wiem - Nie jestem taki głupi. No nic, dziękuje panowie za odpowiedzi, dostaniecie po strzałce w górę! Strzałka! Dill. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.