pilon Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Hej, na Miniówie poruszyliśmy temat koszulek forumowych, dolnośląskich. Po trzech dniach mam już wstępny projekt, myślę więc, że warto zrobić burzę mózgów, połączyć ją z ankietą, która da mi pewne podpowiedzi odnośnie ostatecznego wykonania i, co najważniejsze, warto pomyśleć, czy w ogóle "warto" się w to bawić. Bardzo proszę o udział w ankiecie, odpowiadającej między innymi na dwa podstawowe pytania - czy podoba Wam się grafika, ile na koszulkę moglibyście wydać i co ewentualnie uważacie, by zmienić (może w ogóle wszystko?) i w jakim wykonaniu materiałowym widzielibyście koszulki. Osobiście, sugerowałbym jersey enduro lub zwykły bawełniany longsleeve. Klasyczna lycra nieco ogranicza użytek (np. na imprezie po trasie itp.) Poniżej prezentuję projekt wstępny. Całość odnosi się do tradycji - w tym wypadku dolnośląskiego herbowego orła. Przód: Tył: Układ ogólny: Większe pliki poglądowe dostępne są tutaj: przód, tył, układ. Napisy są częściowo po łacinie, częściowo po angielsku, po prostu tak mi pasowało Wszelkie uwagi mile widziane! Pozdrawiam!
maroko777 Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Pilon moje zdanie znasz, propozycje na gg pisałem
pilonowa Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 A ja swoje propozycje dorzucę pod koniec lipca ew. początek sierpnia
pilon Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Tak Maroko, dziękuję za uwagi. Dołączymy je do wspólnej burzy mózgów Dodam, że pytanie drugie, to ankieta wielokrotnego wyboru - można oddać głosy na trzy opcje. Ja osobiście zagłosowałem na 100-150 zł i jersey rowerowy oraz longsleeve bawełniany casual.
maroko777 Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 tak późno ?? ja chciał bym koszulkę jak najszybciej
pilonowa Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 tak późno ?? ja chciał bym koszulkę jak najszybciej mam egzaminy i kończę dopiero 22 lipca.
maroko777 Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 potrzebuję tylko info co najbardziej jest na topie enduro stajl a może zrobimy ankietę na nazwę teamu ??
pilon Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Ja również chciałbym z początkiem sierpnia mieć już koszulki... Ale zobaczymy jak się temat rozwinie. Ewa będzie tak czy inaczej pomagać w realizacji Marcin, wolałbym nie ankietę konkretnie, a tutaj propozycje na nazwę teamu, jeśli takową chcemy mieć Dla jasności dodam, że na tym nic nie zarabiam oczywiście. Ankieta dotycząca ceny to tylko pomoc w wyborze materiału i typu zadruku. Osoby "na nie", jeśli chodzi o wzór są w miarę możliwości uprzejmie proszone o parę słów krytyki - dlaczego nie i czego innego by oczekiwały - będę wdzięczny
MixingHead Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Mam nadzieję, że moja opinia zmotywuje, bo zdarzało mi się dostawać grafiki do oceny Zdaję sobie sprawę, że to na szybko było robione. Więc fajnie by było żeby pojawiło sie kilka wariantów, czionki, układu itd. 1. tył - skrzydła bardziej mi podchodzą ze strony przedniej. Czcionka strasznie nieczytelna, dopiero po dłuższym wpatrywaniu coś widać (może dlatego, że pogrubiona, a może że ekstremalna wersja - zdaje się iz są delikatniejsze w tym stylu). Jak ktoś mnie będzie na szybko mijac rowerowo to jaka szansa że przeczyta (może jakiś test empiryczny ) ? Semper fidelis - mi wystarczy samo semper fi, bo i tak już jest dużo tekstu. Nick - może w normalnej jakiejś czcionce ? Bo, znowu, jak to na szybko przeczytać. I może mniejsza czcionka. 2. przód - tarcza pod wrona strasznie niewymiarowa Nie wiem jak komplikacja rysunku wpływa na cenę, ale widzi mi sie żeby tarcza była bliższa herbowi wrocka (http://upload.wikime...w_1948_1990.gif - z tym ze np prawa część zostaje aa z lewej jest połowa korby) lub http://wroclaweczek....rafika/herb.png na takim tle lub korba u stóp orła. Ale ta wrona z przodu bardziej mi sie z tyłu widzi i byc moze bez półksiężyca i krzyża w środku. fajnie by bylo zobaczyc kilka wariantów lub dostać elementy do samodzielnego poskładania i kombinowania jak sie ktoś czuje na siłach Czcionka lepsza niz z tyłu. Pisane po kilkunastu minutach - orzeł z przodu coraz bardziej mi sie podoba, ale tylko do wysokości skrzydeł, niżej czegoś mu brakuje. To tak na szybko co mi do głowy przyszło. Absolutnie moim zamiarem nie jest zniechęcenie autora - pzdr :] Spróbuję jeszcze komuś ten projekt pokazać do oceny. sry za chaos, oby dało się to jakoś przeczytać EDYTA: Nazwa - amelinium wrocław team (nie mogłem się powstrzymać) Osobiście byłbym za czymś z Breslau lub Vratislavia itd.
pilon Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Dziękuję za uwagi - to wstępny projekt, więc wiele jeszcze można zmienić. Tarcza celowo spłaszczona - pełnowymiarowa dość mocno uderzała z całością wykonania pod nazi i NSDAP... Tak jest o wiele łagodniej, acz sprawa do obgadania. Dziękuję za uwagi. Zmiana czcionki to kilka minut, to najmniejszy problem
MixingHead Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Żebym tylko na marudę nie wyszedł Bo gips zrobić łatwo
daid Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 żaden Breslau ani Vratislavia w nazwie, bo wam amelinium w rowerach pomaluje na różowo;) P.S. MarokoKOKO kiedy się przeprowadzasz w rejony dolnośląskiego?;> moglibyśmy cię zaadoptować jako naszego zaginionego brata bliźniaka, ale musiałbyś całą hodowle żubrów ze sobą zabrać na najbliższą miniówę
pilon Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Nie, nie, nie nazywajmy miastami, please Nie tylko Wrocław się liczy
Cox Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 no własnie, w Wałbrzychu nie bardzo można paradować w koszulkach z nazwą Wrocław , bo się z Śląskiem kojarzy głupim dresom, i nieciekawie może się to skończyc
pilon Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Dla dresów oczywiście, bo bierzesz amelinium i bang bang!
MixingHead Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Racja z nazwą. Zjadacze krzaków pomidorowych z palikami ?
Cox Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 no i ja jeszcze protestuje żeby nie było " enduro" tylko "mtb"
mibas Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 hmmm... takie moje luźne uwagi - na pierwszy rzut oka moje pierwsze skojarzenie to trochę jak strój gangu motocyklowego ;-) Coś może bardziej "tradycyjne i stonowane"? ;-) Powinno być z jajem, ale w tej chwili to wyszło imho takie trochę półświatkowo-gangowo-nacjonalistyczne ;-) Czy nie powinno być takie trochę bardziej "techniczno-nowoczesne" ? I może z odniesieniem do www.forumrowerowe.org? Nie mieszajmy też tylu języków, bo po polsku też by coś wypadało ;-) no i ja jeszcze protestuje żeby nie było " enduro" tylko "mtb" albo w ogóle usunąć - ja to ani enduro, ani mtb, prędzej chyba atb ;-P
pilon Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Od razu bez bicia przyznaje że kierowałem się właśnie gangiem motocyklowym. Więc wyszło to całkowicie celowo
daid Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 dobrze jest to nie koszulki dla piździpączków i wielbicieli pasztetu z muflona
inhibitor Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Pomysł miażdży... Ogólnie mi się podoba... Troszkę razi tył - motyw skrzydeł kojarzy mi się z dziewuszkami z serii "jestem jaka jestem" (Doda ma takie ): http://www.google.pl/imgres?q=tatua%C5%BC+skrzyd%C5%82a&start=77&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=661&tbm=isch&tbnid=T5V_XXomYDor1M:&imgrefurl=http://www.gadu-gadu.pl/tatuaze-najseksowniejszych-gwiazd-galeria%3Fp%3Dee93521b63cd2328b98599bb61e7876c_21&docid=3Em5i51mA0T64M&imgurl=http://files.gadu-gadu.pl/doda-380b5a4c75535a1f30314025e4ca80caf2dd436b.jpg&w=446&h=700&ei=HlvzT5-5Dqmo4gSN27z7CQ&zoom=1&iact=rc&dur=493&sig=108412662371628038214&page=4&tbnh=152&tbnw=100&ndsp=27&ved=1t:429,r:21,s:77,i:72&tx=46&ty=76 Może zrobić ja bardziej "mroczne", np. jak orzeł na przodzie? Motyw korby fajny, od razu wiadomo, że chodzi o rower... "Enduro" czy "mtb" - wolę "enduro"... Często latamy też po czeskich lub innych zagranicznych górach - może warto dorzucić małego orzełka na piersi lub rękawie? Może z podpisem "Poland" aby nikt nie miał wątpliwości... I oczywiście żadnych nazw miast - to są koszulki regiony śląskiego, a Śląsk jako kraina geograficzna i historyczna ciągnie się znacznie dalej niż z Wrocławia widać...
pilon Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Też mi te skrzydła z tyłu z czasem przestają leżeć... dlatego liczę na Wasze uwagi
evo07 Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 ja kce bluze, obcislaki no i oczywiscie ze dwa cywilne tiszirty!! słabiak jestem, mało śmigam ale postaram się dumnie reprezentować nasz klubik:) co do projektów się nie wypowiadam bo słabo się znam a podobać się będzie banokowo... tylko rozmiarówkę jakąs mam nadzieję wrzucicie co by mi pyta nie wystawała poza portky:D no co by się ogon pomieścił SABAKA! rzekł robson padaka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.