PaleNisko Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Helloł. Chciałem żebyście doradzilii mnie czy taki serwis mogę bez problemu wykonać sam czy lepiej nie ryzykować? Mam rock shoxy, amorek ma jakieś 5-6lat i od tego czasu serwisowany chyba nie był. Zrobiłem na nim jakieś 10tysięcy kilometrów. To polega tylko na tym, że jakoś to odkręcam, dolewam oleju i z powrotem chowam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Od tego trzeba zacząć że on chyba nie jest rozbieralny. Poza tym to raczej konstrukcja sprężyna+elastomer więc prosta jak budowa cepa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comrat Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Na dole goleni nie ma śrubek więc rozbiera się go od góry. Kiedyś miałem podobnego amora (Zoom się nazywał) - zamiast elastomerów włożyłem tam sprężyny z zaworów z Fiata 126p i działał lepiej niż przed serwisem. Niestety tego typu widelce udają tylko amory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Niestety tak długi klucz będzie ciezko namierzyć z drugiej strony w serwisie krzykną tyle ze 2 takie nowe kupisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.