wiru Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Witam. Rozsypały mi się łozyska w tylnim kole firmy cj shimano... Z 1 łożystkiem nie było problemy zeszło bezproblemowo Niestety 2 łożysko nie jest tak łatwo dostępne, by do niego się dostać musiałem ściągnąć tarcze z przerzutek, po jej ściągnięciu spotkało mnie rozczarowanie... zobaczyłem tam coś takiego Taka oto tuleja... i jest problem bo nie mam pojęcia jak ją zdjąc ;/ pod nią znajduje się drugie łozysko. Proszę o pomoc.
Mod Team Puklus Napisano 3 Lipca 2012 Mod Team Napisano 3 Lipca 2012 Musisz nabyć taki klucz http://allegro.pl/klucz-do-kaset-system-shimano-i2449208212.html i odkręcić ten bęben w lewo. Do korpus wolnobiegu i odkręca sie go od piasty. Tylko to jest bardzo mocno zakleszczone i będziesz sie musiał namęczyć ... możesz udać sie do serwisu tak często odkręcają za free takie rzeczy.
Schwefel Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Niepotrzebnie zdejmowałeś część wolnobiegu bo odkręca się go w całości kluczem który pokazał Puklus.
paweloko Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Dokładnie wolnobieg się rozleciał i pewnie już go nie poskładasz. Wiec pewnie trzeba będzie kupić nowy wolnobieg i łańcuch.
wiru Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 a czemu tak mówicie że go nie poskładam? wszystkie części zachowałem więc nie powinno być problemów Jeszcze jedno pytanie w którą stronę to odkręcić Która strona jest dobra niebieska czy czerwona?? Uploaded with ImageShack.us
Mod Team Puklus Napisano 3 Lipca 2012 Mod Team Napisano 3 Lipca 2012 Dokładniej mówiąc w ta strone w która kleciły sie zebatki (a nie w którą ciągnęły koło) czyli to by była czerona strzałka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.