Skocz do zawartości

[piasta] Shimano Fh rm 30

henio19

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wczoraj zakupiłem koła Rigida xpace 26" z piastą shimano fh rm 30. Prosiłem gościa, aby dał mi dobre koło z DOBRĄ piastą, tymczasem czytam o niej same negatywne opinie, ze brak uszczelnienia, że piski itp. Czy może ktoś się orientuję, czy to jest prawda? Czy nie jest wcale taka zla?

Napisano

Kolega ma takie piasty i 5 tys. km nie ma problemu z nimi. Nie mają luzu, chodzą płynnie i cicho. Jednak kolega ten prawie nigdy nie jeździ w mokrych i błotnistych warunkach. Podsumowując: do rekreacyjnej jazdy będą ok, ale do intensywnej jazdy w terenie w trudnych warunkach będzie trzeba robić przegląd po każdej jeździe w błocie (czyszczenie i smarowanie kulek i konusów - ok 1h zabawy)

Napisano

Ironia. A naciskałem, aby wsadził mi dobrą, wytrzymałą piastę. .Baa, prosiłem,aby była na 9 rzędów, a tu się okazuje na 7. Świetnie. Jeżdżę przeciętnie 10 km dziennie - do szkoły i na jakieś spotkania z kumplami. W weekendy jakaś trasa 50- 60 km, w różnych warunkach. Ocyganił mnie na 300zł, idę jutro do rowerowego.

• Mod Team
Napisano

Jeżeli zamówiłeś w sklepie internetowym to oddaj, jak w stacjonarnym też oddaj. Za 300zł kupisz porządny zestaw na piastach z łozyskami maszynowymi a nie taki szit ... za taki komplet na takich obreczach dałł bym może ze 150zł.

Napisano

Też miałem niedawno jeszcze tą piastę i może nie jest rewelacyjna ale znowu taka zła też nie jest, mój brat ma ją od kilku lat i nie narzeka, a przy twojej jeździe nie powinno być problemów. Jeśli chodzi o cenę to ewidentnie za duża...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...