Skocz do zawartości

[Koło] Tył pod wolnobieg na maszynowych

kaapeo

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chce zachować swój wolnobieg, to prawdopodobnie nie kupi piasty z łożyskami maszynowymi do niego. Przynajmniej, ja się nie spotkałem z czymś takim. Raczej czeka go wymiana na kasetę, ale za tym idzie też zakup nowej korby i łańcucha. I oczywiście, kasety. Może też się okazać, że przerzutki, które posiada, będa miały za małą pojemność i zasięg. Jak nie jest na to gotowy, napęd dobrze pracuje, niech tylko wymieni śruty w piaście, konusy i oś. I niech dba o nie, często czyści i smaruje, bo coraz trudniej o podzespoły tego typu.

za tym idzie też zakup nowej korby i łańcucha. I oczywiście, kasety.

Przecież są kasety 7 biegowe, więc po co wymiana tego wszystkiego? Ciekawi mnie to, bo na moje oko, to wystarczy wymiana piasty na maszynową z bębenkiem i kupno kasety. Łańcuch może się nie przyjąć, fakt, ale korba i przerzutka? Przecież nie musi od razu zmieniać na 9s

• Mod Team

O proszę, a więc są koła pod wolnobieg na łożyskach. Jak będę przy gotówce to się zastanowię czy sobie takiego kółka nie sprawić. Mniejsze ryzyko, że oś pęknie i lepsze toczenie bez luzów. Świetna sprawa.

Po czym wnioskujesz ze jest mniejsze ryzyko pęknięcia czy skrzywiania osi? jedyne co to luzy sie na piescie nie zrobią reszta takie samo dno jak na konusach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...