Skocz do zawartości

[xc] kierownica i mostek-zakup

frak

Rekomendowane odpowiedzi

dziedzina rozwazan xc; witam, chcialbym zapytac, mam prosta kierownice ok 58cm, odczuwam ze jest za waska i chce zmienic na szersza gieta 64cm, doradzono mi ze jesli zmienie kierownice na szersza to rowniez musze zmienic mostek na krotszy,co Wy, szanowni bywalcy, doradzilibyscie, prosze rowniez o propozycje kierownic i dobrych firm produkujacych je, dziekuje, pozdrawiam

Czas, abyś zapoznał się z ZASADAMI PISANIA NOWYCH TEMATóW. Brak było "[]".

Pozdrówko poradkowe :) .

sorry

A jakiej długości teraz masz mostek ? O krótszy mostek chodzi chyba w przypadku bardziej ekstremalnej jazdy, ja miałem jakiś czas giętą kierownice ok 620-640mm i do tego mostek 120mm

hmm.. teraz rower jest w serwisie wiec trudno odpowiedziec na pytanie

Kellys Quartz - Twój rower, to bike przeznaczony do XC, itp. :) , a więc długość mostka powinna wahać się od 90 do jakiś 120mm :P

Jakie firmy są godne polecenia, jakie są znane, jakie lubiane, jakie takie... :question: Jest ich wiele, tak jak wiele jest modeli tych firm, a więc jaki wybrać mostek, jaką kierownicę :question: Wszystko zależy ile chcesz przeznaczyć na cały komplet (kierownica + mostek), jaką preferujesz jazdę, czy zależy Ci na wadze, itd., itd. ;)

Firmy, to np.:

- RITCHEY

- KIBIX (Kellys)

- Race Face

- Roox

- Titec

- Tioga

- SMICA

- Easton

- BBB

- Kalloy, ZOOM

Jeszcze tego sporo jest :) , jednak najpierw napisz:

Jaką jazdę preferujesz.

Odnosząc się do obecnej długości mostka (podaj) - chcesz mieć dłuższy, czy krótszy :question:

Ile chcesz przeznaczyć na wszystko pieniędzy ;)

a na pewno znajdą się osoby chętne do pomocy :)

Pozdrawiam

Kellys Quartz - Twój rower, to bike przeznaczony do XC, itp. :D , a więc długość mostka powinna wahać się od 90 do jakiś 120mm :)

Jakie firmy są godne polecenia, jakie są znane, jakie lubiane, jakie takie... :question: Jest ich wiele, tak jak wiele jest modeli tych firm, a więc jaki wybrać mostek, jaką kierownicę :question: Wszystko zależy ile chcesz przeznaczyć na cały komplet (kierownica + mostek), jaką preferujesz jazdę, czy zależy Ci na wadze, itd., itd. :D

Firmy, to np.:

- RITCHEY

- KIBIX (Kellys)

- Race Face

- Roox

- Titec

- Tioga

- SMICA

- Easton

- BBB

- Kalloy, ZOOM

Jeszcze tego sporo jest :) , jednak najpierw napisz:

Jaką jazdę preferujesz.

Odnosząc się do obecnej długości mostka (podaj) - chcesz mieć dłuższy, czy krótszy :question:

Ile chcesz przeznaczyć na wszystko pieniędzy ;)

a na pewno znajdą się osoby chętne do pomocy :)

Pozdrawiam

dzieki za rade

jazda to niekiedy techniczne podjazdy oczywiscie szybsze zjazdy, to do dlugosci mostka to trudno mi powiedziec czy dluzszy odpowiedniejszy czy krotszy nie mialem przyjemnosci testowania, na pewno wiem ze potrzbuje szerszej kierownicy niz 58cm(bo taka mam), na wadze specjalnie nie zalezy mi, chodzi o optymalna pozycje na rowerze(nie zbyt pochylony jak i nie zbyt wyprostowany), cena do 100zl komplet(jesli wymagany)chetniej zmienilbym sama kierownice, ogolnie aby rower byl bardziej sterowny(szczegolnie na zjazdach). pozdrawiam i czekam na cenne rady

Witam. Ja właśnie wymieniłem gietą kierowicę na prostą.

Mostek mam 10 cm i 10 stopniowy wznios.

Jak byś zainteresowany zakupem to pisz na PW.

Kierownica Bontrager Crowbar 5 Degree. 620 mm.

Zdemontowana z GF Marlina, solidna kierownica :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...