piotrekbe Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Ktoś z szanownych wymieniał samodzielnie łożyska w ramie Rockrider 9? Chodzi mi przynajmniej o te dwa w tylnym trójkącie. Z tego co zdążyłem zauważyć są to dwa łożyska dość nietypowe z wewnętrzną bieżnią szerszą od zewnętrznej. Troszkę ostudziło to mój zapał do samodzielnej wymiany. Przy okazji ile w Decathlonie sobie życzą za wymianę wszystkich łożysk?
rebel Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Ktoś z szanownych wymieniał samodzielnie łożyska w ramie Rockrider 9? A jakie są objawy uszkodzenia łożysk? Czy na pewno istnieje konieczność ich wymiany?
piotrekbe Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 Jedno z łożysk ma trochę zniszczoną uszczelkę, co mam wrażenie trochę przeszkadza w jego pracy. Poza tym kwestia dostępności łożysk i ich montażu ciekawi mnie, bo staram się jak najwięcej robić samemu przy rowerze. Zastanawia mnie to łożysko z różnymi szerokościami bieżni, bo w tym katalogu jest podane, że Rockrider powinien mieć łożysko 15x28x7. Ja u siebie mam 15x28x7/10 (wew bieżnia 10mm). Chyba nie obędzie się bez wyprawy do Decathlonu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.