piwalek Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Witam Zakupiłem ostatnio kółka nowe z Gianta NRS na piastach Formuli i Mavicach 117. Po przykręceniu kasety i zamontowaniu do roweru stwierdziłem że bębenek z kasetą pływa nieznacznie ale wyraźnie tzn jak koło się kręci a kaseta nie to porusza się ona nieznacznie na boki. Tak jakby piasta była krzywa i poruszała bębenkiem. Może tak ma być ale jakoś w poprzednich rowerach nie zwróciłem na to uwagi. Tzn przypominam sobie że w Passacie ( romecie ) tak było . Jakby co to muszę ścignąć gościa od kół . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Wiem ze jak miałem wolnobieg to tak było, teraz w piaście Lx to zjawisko nie wystepuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easyrider Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Ja też miałem kiedyś LX'a - kaseta pływała, bardzo pływała - ale na wrzucanie biegów nie miało to wpływu. W szosowym odpowiedniku LX'a - 105 też pływa, ale nieznacznie... Trochę to dziwne, taki brak precyzji i powtarzalności tego elementu... i to w stosunkowo wysokich grupach. Oczywiście w obecnie używanych XTR'ach nie ma śladu pływania kasety, ale nie ma się co dziwić - to już byłby wstyd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deschek Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Kaseta plywa? Moze chodzi o to, ze jest wyprofilowana tak co by pomagac lancuchowi zmienic zebatke przy zmianie biegow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.