dominv8 Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 szukałem ram 18 calowych i natknołem sie na taką http://allegro.pl/profesjonalna-rama-kross-level-a7-a8-do-xc-i2442010352.html może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w okolicach główki ramy nie widać spawów tylko tak jakby je ktoś dogłębnie zeszlifował ? są widoczne takie wgłębienia zamiast zgrubienia spawów. i ogólnie czy ta rama jest dość wytrzymała i jak myślicie czy waga jest prawdziwa ?
radeks23 Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Spawy wokół główki ramy są zeszlifowane bo to jest coś na znak wyższego standardu, poprawia to walory estetyczne, nie wpływa na wytrzymałość,
dominv8 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Napisano 2 Lipca 2012 to kiepski ten standard bo powinno być tak zeszlifowane żeby z rury w główke płynnie przechidziło, a tu normalnie dziura wyszlifowana.
radeks23 Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Dziura ? jaka dziura ?? Kiepski nie kiepski ale moim zdaniem zawsze i tak lepiej to wygląda niż same spawy:) Poza tym wiem jak wygląda to na żywo, wiem jak wygląda to u innych producentów, tych z za oceanu i jakąś specjalnie dużej różnicy nie zauważyłem.
marky5 Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Spokojnie wszystko z tą ramą jest w porządku.Tak jak wspomniano wyżej są to szlifowane gładzone spawy.Obecnie to stosują solidne firmy produkujace ramy i świadczy to o wysokim standarcie firmy,która robi tak eleganckie spawy.A co do wagi,to jest ona raczej odpowiednia.
Rulez Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Też tam żadnej dziury nie zauważam, normalnie rury wspawane w główkę a spawy zeszlifowane.
rastatajm Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Takie spawy nie zawsze muszą być szlifowane, jest technologia spawania która daje taki efekt... ale wygląda to właściwie tak samo
Fenthin Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Przy czym przeszlifowane są jedynie spawy przy główce, reszta jest, jaka jest. Szału nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.