makro Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam, mam takie pytanko odnosnie tego modelu http://www.cube.eu/en/29er/reaction-29-gtc-pro/ Szukalem w wielu miejscach i wszedzie zostaly juz tylko 19" Mam 185cm, nogi 93cm. Zalezy mi na tym rowerze ale nie wiem czy 19" nie bedzie za mała;/ Prosze spojrzec na geometrie i o porady z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 ja mam 186 cm i noge 90 wybralem 21 19 byla za niska, co prawda mozna kombinowac ze sztyca 450mm ale ja odpuscilem to rozwiazanie tu osoba przy wzroscie 185cm wybrala 21 - gtc po modyfikacjach http://mikemtb.org/rowery/mtb29.html przy twojej nodze nie powinno byc nawet problemu z przekrokiem przesledz watki http://www.forumrowerowe.org/topic/101402-zakupcube-ltd-pro-29-model-2012/page__st__100 http://www.forumrowerowe.org/topic/112853-rozmiar-ramycube-29-rama-21-czy-23/ Ja proponuje 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makro Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 a jak z wysokością ramy w 21"? nie masz za malo miejsca? preferuje agresywna jazde tylko po lesie wiec zbyt maly zapas pod jajami jest dosc ryzykowny w takim przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 a jak z wysokością ramy w 21"? nie masz za malo miejsca? Przekrok to najslabszy element tej ramy przy 21 to ok 84cm, co przy moim poprzednim rowerze (trek 8500) to niebo wiecej dramatu nie ma ale moglo by byc lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 dlatego jesli ktos jest normalnej budowy i szuka roweru do troche ambitniejszej jazdy, to nawet nie patrzy na rowery cuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 dlatego jesli ktos jest normalnej budowy i szuka roweru do troche ambitniejszej jazdy, to nawet nie patrzy na rowery cuba Widze ze dalej swoje, (ale nie bede ciagnal bo ten watek ciagnelismy w innym watku) scott scale w rozmiarze XL ma taki sam przekrok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 oczywiscie, ze ma, tylko porownaj dlugosci gornych rur...jesli nie bedziesz patrzyl w ujeciu calosciowym, to 'dalej swoje' bedziesz twierdzil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 oczywiscie, ze ma, tylko porownaj dlugosci gornych rur...jesli nie bedziesz patrzyl w ujeciu calosciowym, to 'dalej swoje' bedziesz twierdzil Z mojego postu wynika ze wybierajac scale XL czy cube gtc pro 21 przekrok jest ten sam (nie analizuje reszty) A rzeczywiście cube jest dłuższy o jakieś 20mm Top Tube horizontal mm 623 vs 640 Miałem okazje jezdzic na scale elite XL i jak dla mnie jest za długi, ale to już kwestia indywidualna sorki nie ciagne dalej bo mam inny problem A rzeczywiście cube jest dłuższy o jakieś 20mm wdarl sie blad, nie cube a scott jest dłuższy o 20mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrek Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 dlatego jesli ktos jest normalnej budowy i szuka roweru do troche ambitniejszej jazdy, to nawet nie patrzy na rowery cuba Ja nawet polubiłem, tą bardzo szorstką "przyjaźń" dla rowerów Cube . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 Cube Reaction GTC Pro - ostatnio natrafiłem na filmik Film z cyklu jak sobie zrobić krzywdę - czyli źle dobrany rozmiar... bez komentarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Zamiast Cube powinni go nazwać Castrator. Rama wygląda na tak krótką, że zjazd z krawężnika musi kończyć się każdorazowym przeleceniem przez kierownicę twarzą w asfalt. Koleś raz na podjeździe się zatrzyma i albo poleci głową w dół, albo będzie się lodem okładał przez tydzień. Suma sumarum jego kobieta będzie nietknięta przez jakiś czas. Przynajmniej przez niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 26 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 Patrzac na siodelko to czlowiek powinien wybrac jak nic 17' max 19" 21" przy tak wsunietej sztycy to jakieś wielkie nieporozumienie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) W ostatnim magazynie rowerowym 8 (98) 2012, jest test roweru CUBE reaction gtc pro ( w dziale solotesty ) Nie przekonanych artykuł nie przekona, (z mojej strony nie wiem na ile artykuły są sponsorowane) mały cytat "29-calowa karbonowa wyścigówka dla ambitnych kolarzy to właśnie cube reaction 29 GTC PRO. Sportowa geometria w parze z wydajnymi hamulcami i dobrym widelcem będą mocnymi atutami na trasach zarówno maratonów jak i wyścigów xc" O mocnych i słabych stronach można przeczytać w teście, jako że jestem posiadaczem tego modelu pozwole sobie wstawić jeszcze dwa kawałki " ... Reaction daje się łatwo kontrolować i mimo płaskiego kąta główki ramy jest bardzo zwrotny." " Ready for Race Geometry? Pozycja za kierownicą jest typowo wyścigowa,..." O swoich własnych wrażeniach napiszę jak jeszcze trochę pojeżdżę. Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez Greg00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 taka wyscigowa pozycja, jak i obiektywna prawdomownosc autora tekstu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) bez kometarza... Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez Greg00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 " Ready for Race Geometry? Pozycja za kierownicą jest typowo wyścigowa,..." Taki sam napis jest na ramie Cube Acid Węglowe są chyba nieco inaczej zakreślone, aczkolwiek faktycznie -- od takiego Zaboo czy Inbreda długością nieco odstaje. Aczkolwiek to już kwestia milimetrów, nie centymetrów (jak w przypadku prostszych rowerów Cube). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 pytanie po co oni ten test teraz publikują ? (niezależnie od tego czy jest to test obiektywny czy też nie ...) przecież i tak tego roweru nie bardzo da się kupić ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg00 Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 pytanie po co oni ten test teraz publikują ? średnio pokazują się testy dwóch trzech rowerów na miesiąc, tak więc do końca roku pokażą się testy jeszcze wielu rowerów przecież i tak tego roweru nie bardzo da się kupić ;-) Akurat z tym modelem w rozmiarze 19" nie jest najgorzej http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=gtc+pro+29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bipr Napisano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 ooops ;-) no to pojechałem ... nie wiem czemu zakładałem, że skoro 21" (i większych) nie można nabyć od dawna to i w pozostałych rozmiarach będzie podobnie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi