Skocz do zawartości

[klocki] jakie klocki wybrać dla hamulców ProMax?

rix98

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niedawno dostałem rower od znajomego i niestety zauważyłem iż bardzo słabo on hamuje. Dla porównania spróbowałem działania hamulców w innym, podobnym rowerze i tam po wciśnięciu hamulca przedniego rower od razu zatrzymuje się, a w moim prze niewysokiej prędkości przejadę przy maksymalnie wciśniętym hamulcu 10m zanim się zatrzymam. Próbowałem podciągnąc linke, ale nieznacznie polepszyło to moc hamulców. Pomyślałem, że winowajcą mogą być stare klocki. Ponieważ nie wiem jaki typ hamulca posiadam (czy V-brake czy jakiś inny) zamieszczam poniżej zdjęcia hamulców. Proszę o podanie modeli lub linki do klocków pasujących do mojego roweru (najlepiej z Allegro).

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Linki:

hamulec przedni 1

hamulec przedni 2

hamulec tylni 1

hamulec tylni 2

• Mod Team

To są vki z minionej epoki z beznadziejnym systemem mocowana klocka regulacje tego zestawu to niemalże mission imposible ... Kup nowy zestaw, np taki http://allegro.pl/porzadne-hamulce-alu-z-linkami-i-pancerzem-2-kolor-i2434784738.html to naj tansze vki ale na pewno będa lepsze niż twoje obecne w zestawie masz pancerze i linki wiec plus ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...