Matajo Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam Jako iż jest lato, mamy piękną pogodę postanowiłem pojeździć na rowerze którego w chwili obecnej nie mam. Wybór na początku padł na http://pmbike.home.pl/pl/p/KROSS-HEXAGON-V2-2011/377 lecz czytając forum stwierdziłem, że jest za dużo skarg dotyczących amortyzatora. Postanowiłem jeszcze raz zbadać swój portfel i kupić coś lepszego. Wybór padł na dwa rowery (raczej jeden): http://www.mudserwis.com/kross-level-a2-2012-p-2287.html http://rowerysektor.pl/level-vbrake-p-348.html?cPath=29_30 Czytałem, że te dwa rowery praktycznie niczym się nie różnią lecz zobaczyłem, że rocznik 2012 ma inny amortyzator od 2011. I tu jest moje pytanie czy warto dopłacać do level a2 2012r czy kupić level a2 2011r. Jaka jest różnica między dwoma amortyzatorami. PS: Na jakim kolorze mniej widać ślady użytkowania http://www.kross.pl/pl/2011/mtb-xc/level-a2-v-brake ? (na dole po prawo odnośniki do zmiany koloru) Pozdrawiam Matajo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Jejku od 5 dni jest juz 20 takich tematow o tym czy 2011 czy 2012,2012 ma lepszą ramę,amor,ma blokade amorka,równie ładny w realu,lepsze oponki. Kupuj 2012 dołączysz do zadowolonych użytkownikow.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Amortyzatory nie różnią się niczym poza tym, że w '11 masz blokadę na goleni, a w '12 w manetce, dodatkowa różnica to lepsze opony w '12 i Octanlink zamiast kwadratu w nowszym Krossie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matajo Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Amortyzatory nie różnią się niczym poza tym, że w '11 masz blokadę na goleni, a w '12 w manetce, dodatkowa różnica to lepsze opony w '12 i Octanlink zamiast kwadratu w nowszym Krossie Czy różnica będzie jakoś znacznie wpływać na jazdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Octanlink jest sztywniejszym połączeniem, więc wpływ na jazdę będzie na plus, dodatkowo opony są zapewne lepsze jakościowo, choć pewności nie mam, bo mało jest informacji o Impacach w internecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matajo Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Octanlink jest sztywniejszym połączeniem, więc wpływ na jazdę będzie na plus, dodatkowo opony są zapewne lepsze jakościowo, choć pewności nie mam, bo mało jest informacji o Impacach w internecie A czy mógł bym prosić o podanie linku do level(a) a2 '12 w najniższej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwaq Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Raczej ciężko będzie znaleźć coś poniżej 1700 zł, ale można posiedzieć i poszukać okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 A czy mógł bym prosić o podanie linku do level(a) a2 '12 w najniższej cenie? Jedy nie taniej może byćna wyprzedaży starych modeli co nie sprzedane lub wyprzedaż rocznika. A tego można taniej kupic o 100-200zł ale bez gratisow a w sklepie dają gratisy o tej wartości i na jedno wychodzi. U mnie w krossie albo mi od 1700 odejmuja 200zl albo daja mi gratisy,ja biore 2 koszyki na bidony i 2 bidony oraz spd pedały i dopłacam troche... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Impac z mojego krossa po 200km były łyse 40% jazda drogą asfaltową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Opony w a2 2012 (schwalbe rapid rob), jesli jeździsz czesto po asfalcie bardzo szybko się ścierają, ja mam zrobione na nim 2k, i z tyłu w niektórych miejscach nie mam juz bieżnika, także to są opony typowo na teren. Ja zmieniam na bardziej uniwersalne w następnym sezonie bo na razie mam inne wydatki. Co do ceny, poszukaj u siebie w mieście, często mają troszkę taniej niż katalogowo w niektórych sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.