Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w identyfikacji/wycenie roweru Cannondale?

Gość Jarek

Pytanie

Gość Jarek
Napisano

Witam. Po krótce historia roweru. Z 5 lat temu mój uwielbiajacy rowery kuzyn kupił go od kogoś kto chciał na szybko kasę. Kuzyn widząc, że to rower Cannondale i słysząc ile wołają za rower uznał, że warto. Dotychczasowym rowerem jeździł duużo na uczelnie. W obawie przed kradzieżą nowego nabytku przemalował go w jakimś rowerowym na zielono ale finalnie i tak rower leżakował w piwnicy, bo wklótce kuzyn wyjechał na wymianę międzynarodową i do dzisiaj jeżdźi po całym świecie ;) Finalnie po tych latach rower w ramach 'odzłomowania' piwnicy dostałem ja.

Rower zabrałem do serwisu gdzie wymienili dętki, opony, dołożyli odblaski i błotniki a do tego przesmarowali i posprawdzali wsio - finalnie podobno technicznie wszyskto jest cacy. Sam jednak nie bardzo mam jak/kiedy jeździć i myślę nad sprzedaniem roweru ewentualnie sensem dołożenia i wypieszczenia go np. na prezent. Pechowo nijak nie wiem czy warto inwetsować ani też czy i za ile można by to w razie czego sprzedać. To, ze to ma byc drogi Cannondale wie kuzyn i jego rodzina oraz ja, bo widziałem ten rower jeszcze w stanie czerwonym ;)

I tu potrzebna pomoc entuzjastów. Porobiłem fotki chyba każdego sensownego elementu gdzie COŚ napisali - wybaczcie, że nie wyczyszczony ale po wizycie w serwisie i dojechaniu do domu rower stoi w piwnicy.

Fotki: https://docs.google.com/folder/d/0B_xDMHQEBeMvbWhCT19ENURKRTQ/edit

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Po tych zdjeciach nic konkretnego nie widac, poza zielonym kolorem i blotnikami,

Zrob dokladne zdjecia z bliska; przedniej, tylniej przerzutki, manetek, korby, piast, obreczy,

i mocowanie tylniego koła,haków,

Po tym ze to cannondale, może swiadczyc polerowane spawy,

To dośc stary model obstawiam ze ma około 20lat,

model prawdopodobnie m500, m600, m700, cos kolo tego,

http://allegro.pl/kultowy-cannondale-m500-alu-deore-lx-campa-i2440687823.html

http://allegro.pl/rower-gorski-cannondale-m700-na-deore-lx-i2365819152.html

Jak bedziesz chcial go sprzedac, to wstepnie moge zarezerwowac, zalezne od ceny,

Ale radził by Ci go zostawić i miec na lata dobrego retrobajka

Napisano

Model m500 ,m600, m700 , m800?

raczej to na pewno cannondale, fajnie wykonane tylnie haki mocujace kolo,

Proponuje zebys go sobie został, fajny retrobajk,

chyba ze chcesz go sprzedac , w dobrej kasie, to rezerwuje:)

Napisano

Do wlasciciela roweru,

przy moim pierwszym poscie w tym temacie zle pootwieraly mi sie zdjecia, i dlatego nic nie widzialem,

ale jak zapisalem zdjecia na dysku, to wszytsko zrobilo sie 'jasniejsze'

stad tez w drugim poscie w tym temacie, napisalem o ' pieknych' hakach tylniego kola,

Gość Jarek
Napisano

Dzięki wszystkim za pomoc. Co do żalu w pozbywaniu się, to nie miałem roweru od 15 lat, więc nie znam takiego uczucia a jedynie pozostaje kwestia za ile ewentualnie ktoś by odkupił. Colarz pisałeś o ewentualnej ofercie ino ja nie mam pozycji by cokolwiek wycenić. Wiem ile włożyłem w "remont" aby jeździł i to tyle.

Co do zatrzymania to powstaje problem ILE włożyc trzeba by było aby był ładny i zadbany. Jak tak patrzę to aż prosi się o nową kierownicę + kasetę aby nie wyglądał jak staroć. Niestety ze znajomością cen jestem na bakier a nie mam w zwyczaju kupować "byle co, byle tanio".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...