Lvcas Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam Planuję kupić jakieś buty, ale nie wiem jakie Pedały mam dokładnie takie: http://dream-bike.pl/images/PD_DE005_1797_4f4bfb5b8f618.jpg W chwili obecnej jeżdżę w butach o płaskiej podeszwie. Czy np. takie buty: http://moda.allegro.pl/buty-rowerowe-shimano-spd-sh-m077-wyprzedaz-waw-46-i2440129044.html będa się dobrze spisywały na tych pedałach? Czy te buty są jednak przeznaczone głównie do takich typów "pedałów": http://nokautimg1.pl/p-d0-dc-d0dc7d8448899248a732d4fa3be618e5500x500/pedaly-spd-shimano-pd-m505.jpg Proszę o wyjasnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Najlepsze do pedałów platformowych są buty z miękką podeszwą. Zaś SPD' ki mają twardą nawet bardzo twardą podeszwę. Nie będzie ci się dobrze w nich jeździć. Na twoim miejscu kupiłbym po prostu wygodne buty nawet nie koniecznie rowerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lvcas Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Najlepsze do pedałów platformowych są buty z miękką podeszwą. Zaś SPD' ki mają twardą nawet bardzo twardą podeszwę. Nie będzie ci się dobrze w nich jeździć. Na twoim miejscu kupiłbym po prostu wygodne buty nawet nie koniecznie rowerowe. Tak też będę musiał uczynić. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 A ja tam dla odmiany twierdzę, że do platform wskazana jest sztywna podeszwa. Na innych się jeździ jak... no nie za bardzo;] Przy czym fajnie jakbyś rzeczywiście był w stanie znaleźć but, który ma ją zrobioną z w miarę miękkiej gumy. Jak chcesz jakieś do zatrzasków to te z linii trekkingowych. Znajomy tak jeździł- nie narzeka. A potem miał problem z głowy jak się przesiadał na spdki. Przy czym my jeździliśmy na platformach do DH/FR. Szerokich, z pinami itd. Nie wiem jak dobre do nich buty sprawdzają sie przy takich wytworach jak ten z Twojego linku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurczak2 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Najlepsze do pedałów platformowych są buty z miękką podeszwą. Co? Przecież przez taką miękką podeszwe czuć jak się wbija pedal w stope. Poza tym czemu ma służyć taka podeszwa na rowerze, bo chyba nie amortyzacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Najlepsze do pedałów platformowych są buty z miękką podeszwą. Daj przykład i pokaż jak jeździsz w skarpetkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Nie pisałem o butach z podeszwą " tekturową", ani o skarpetkach. Poza tym czemu ma służyć taka podeszwa na rowerze, bo chyba nie amortyzacji? Nie bądź śmieszny... Z miękką podeszwą, żeby noga dobrze się trzymała na pedałach. Kiedyś, na początku jeździłem z platformami i butami z twardą podeszwą. To było tragiczne połączenie... Dodam, że jeżdżę po Beskidach, i raczej nie po asfalcie. Na byle kamolu noga spadała z pedała. Przecież przez taką miękką podeszwe czuć jak się wbija pedal w stope. Wolę czuć już jak się pedał wbija w stopę (chociaż to chyba tylko w trampkach) niż nie mieć go pod nogą po każdym kamieniu, korzeniu itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Mój kolega jeździł w zwykłych halówkach i na wylot sobie rozwalił tymi z pierwszego postu. Ja jeździłem również na takich, ale w sportowych najkach z dosyć cienką podeszwą i nic mi się nie wbijało, podeszwa w jak najlepszym porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Jeśli nie masz SPD, to raczej problemem butów bym nie zaprzątał sobie głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.