Skocz do zawartości

[M416] Spadek siły hamowania

jasinski21444

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam hexagona v6 2011 zakupionego 26 . 06 . 2012 r wczoraj popsuł mi się ten orginalny pancerz kross'a , wymieniłem więc na nowy pancerz Jagwire. Przed wymianą przy hamowaniu przednim hamplem byłem nie raz stawiany na przednie koło a wyhamowanie z 40km/h nie zajmowało dużo czasu. Problem w tym iż po wymianie pancerza oraz linki na nowe hamulec kiepsko hamuje a do tego przy hamowaniu gdy prędkość zmaleje do ok 10km/h zaczyna piszczeć coś podobnego jak pociąg.

Hamulce : BR-M416 z okładzinami żywicznymi

linkę naciągałem na różne sposoby i nic nie pomogło. Przypadkowo mogłem zatłuścić klocki smarem w sprayu gdy pryskałem go pod uszczelki , czy klocki żywiczne mogę także wypalać tak jak metaliczne ? Czy jednak czeka mnie tylko wymiana klocków? Rower ma zrobione ok 180km

Kup w pierwszym lepszym serwisie dociety na wymiar zestaw linka i pancerz ale Shimano np i bedziesz mial z glowy.koszt jakies 15zl max Wez tez koncowki nowe. Jagi podstawowe modele nie nadaja sie do niczego jak troche podzialaja to zaraz sie zatra.

A piszczenie i nie hamowanie jest spowodowane na 100% tlusta tarcza i klocki tez trzeba odtluscic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...