jasinski21444 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam , mam hexagona v6 2011 zakupionego 26 . 06 . 2012 r wczoraj popsuł mi się ten orginalny pancerz kross'a , wymieniłem więc na nowy pancerz Jagwire. Przed wymianą przy hamowaniu przednim hamplem byłem nie raz stawiany na przednie koło a wyhamowanie z 40km/h nie zajmowało dużo czasu. Problem w tym iż po wymianie pancerza oraz linki na nowe hamulec kiepsko hamuje a do tego przy hamowaniu gdy prędkość zmaleje do ok 10km/h zaczyna piszczeć coś podobnego jak pociąg. Hamulce : BR-M416 z okładzinami żywicznymi linkę naciągałem na różne sposoby i nic nie pomogło. Przypadkowo mogłem zatłuścić klocki smarem w sprayu gdy pryskałem go pod uszczelki , czy klocki żywiczne mogę także wypalać tak jak metaliczne ? Czy jednak czeka mnie tylko wymiana klocków? Rower ma zrobione ok 180km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmariano Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Spróbuj zamienić klocki przód z tyłem, to będziesz miał odpowiedź czy to klocki. Ale przedtem przetrzyj tarczę preparatem do tego przeznaczonym żeby ją odtłuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Zrobiłem szlif klocków papierem 80 oraz tarcz także papierem 80. Pomogło . Ale znowu jest problem z rozwalającym się pancerzem , wygląda to tak jak izolacja pancerza została zsuwana z drucików pancerza , ma ktoś pomysł jak to rozwiązać ? To już 4 pancerz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Pokaż jak to wygląda, pancerze z drucikami sa do przerzutek, pancerz hamulcowy jest zwijany w okręgi z takiej jak by stalowej spręzyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 nie zbyt ostre ale wiadomo o co chodzi. widać ze guma jest podwinięta a te druki wchodza do klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Może masz problem z gniazdem linki w klamce, otwór jest za duży i linka pod wpływem nacisku przeciska się przez końcówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 To może być to , mam jutro dwie śruby baryłkowe z podróbki klamki fr5 firmy deone więc przełożę i zobaczę . Co dziwne w hamulcu tylnym to nie występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Jasiek na 100% masz badziewne końcówki pancerza lub co gorsze założyłeś te same co były wcześniej. Kup jakieś dobre Clarks lub te Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek10 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Kup w pierwszym lepszym serwisie dociety na wymiar zestaw linka i pancerz ale Shimano np i bedziesz mial z glowy.koszt jakies 15zl max Wez tez koncowki nowe. Jagi podstawowe modele nie nadaja sie do niczego jak troche podzialaja to zaraz sie zatra. A piszczenie i nie hamowanie jest spowodowane na 100% tlusta tarcza i klocki tez trzeba odtluscic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Mateusz końcówek nie przekładałem tylko zakładałem nowe , kupiłem dziś linkę w pancerzu 1m oraz podmieniłem nakrętkę baryłkową w klamce i na razie jest ok ale dam jeszcze znaćwieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.