grzegorz1976 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 ból pojawia się po przejechaniu ok. 50km. Jeżdżę z plecakiem na rowerze MTB. Dla ocenienia mojej pozycji pokazuję fotę pozycji. Siodełko mam ustawione poprawnie wg zalecenia "prostowania nogi" nie wiem jak mostek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 albo masz za nisko mostek albo siodło za wysoko ,rób brzuszki prze miesiąv to wzmocnisz tamte partię mięśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1976 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 albo masz za nisko mostek albo siodło za wysoko ,rób brzuszki prze miesiąv to wzmocnisz tamte partię mięśni siodełko mam raczej na dobrej wysokości bo noga w najniższym punkcie jest wyprostowana, chodzę na siłownię i intesnywnie ćwiczę partie pleców i brzuszki, także zostaje mostek tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 daj normalna fotke bo ta jakas rozjechana... jak z szerokokatnego:P a siodlo masz tak ze przy korbie na dole masz kolano w linii pionowej nad 2 stawem duzego palca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 9 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Na siłowni nie robisz mięśni stabilizujących, bo ich nie widać . A to właśnie słabe mięśnie stabilizujące kręgosłup bolą w okolicach krzyża. Na to są specjalne ćwiczenia, poszukaj sobie na youtube i w google "core stability". Warto je ćwiczyć, bo później ciało efektywniej przenosi siły, to się w każdym sporcie przydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonKa378mierczak Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Ja polecam te cwiczenia -> bieganie.pl/?cat=2&id=1457&show=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Na siłowni nie robisz mięśni stabilizujących, bo ich nie widać . A to właśnie słabe mięśnie stabilizujące kręgosłup bolą w okolicach krzyża. Na to są specjalne ćwiczenia, poszukaj sobie na youtube i w google "core stability". Warto je ćwiczyć, bo później ciało efektywniej przenosi siły, to się w każdym sporcie przydaje. Dobrze prawi. Miałem ten sam problem do całkiem niedawna (stosunkowo ) i po ćwiczeniach wzmacniających jest ok teraz. Nawet jak podnoszę siodło wyżej, gdzie wcześniej mój krzyż od razu na to reagował. A teraz błogi spokój i bez bólu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fizjo Napisano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Na siłowni nie robisz mięśni stabilizujących, bo ich nie widać . A to właśnie słabe mięśnie stabilizujące kręgosłup bolą w okolicach krzyża. Na to są specjalne ćwiczenia, poszukaj sobie na youtube i w google "core stability". Warto je ćwiczyć, bo później ciało efektywniej przenosi siły, to się w każdym sporcie przydaje. torochę o "core stability" w kolarstwie... http://www.solowinski.pl/img2docs/stabilizacja_centralna.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Ostatnio przewiałem sobie krzyże(nie na rowerze) i za cholerę nie mogłem się wyprostować po zejściu z roweru. Pomogły mi ćwiczenia rehabilitacyjne na krzyże z YouTuba, dla ludzi mających siedzącą pracę. Po kilku sesjach mogę normalnie jeździć pomimo, że stan zapalny nie minął do końca i nadal muszę uważać przy podnoszeniu czegokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.