ukaniex Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Mimo wszystko, tak lekki amortyzator który już ma delikatny luz, pod osobą 75+ i w jego naturalnym środowisku nie żył by długo bez czkawki, bólu stawów czy przeziębienia. Dzwonienie tarcz to sztywność tarcz jak i samego zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Dzwonienie tarcz to sztywność tarcz jak i samego zacisku. Dzwonienie oczywiście ale ocieranie przy skręcaniu nic nie ma wspólnego ze sztywnością tarczy ani sztywnością kół jako takich, chyba że piasta zrobiona z plasteliny. Zacisk i sztywność amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miller Napisano 10 Września 2012 Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Ważę 53 kg jeżdżę na tarczy 185 teraz chwilowo 160 . Styl jazdy "normalny" bez jakiś skoków, po prostu normalna jazda . Przy twojej wadze nie widzę sensu stosowania tarcz 185 które doprowdzą dt-ka do destrukcji, sam jeżdzę na 160 przy dużo wyższej wadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBike Napisano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Przejdę na 160 w najbliższym czasie . Co do wytrzymałości amora to myślę że przy mojej wadze i 200 nic by mu nie zrobiła ... Mała zmiana : wymiana kasety na XT na taką samą z tym że lżejszą o 1 g i nowy łańcuch po namowie kolegi na 1 stronie tematu Connexa (ten złoty na 10) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 17 Września 2012 Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Też złotego kupiłem ostatnio urwał się po 20 km i teraz jeździ na dwoch spinkach , ogólnie to mam też srebrnego connexa i mimo tego że ma już 3000 km z kaseta która ma 4500 km działa i nie skacze. Oby i Tobie służył jak najdluzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBike Napisano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Też ostatnio jeździłem na 2 spinkach z tym że na łańcuchu Shimano . Ale zauważyłem coś dziwnego, u mnie na 3x10 łańcuch skakał ale tylko w tej konfiguracji już na 3x9 nie, i o dziwo działo się to na spince dedykowanej przecież do tego łańcucha a więc na Connex`ie a na spince Sram`a już tego nie było . Uprzedzając pytania : Tak spinka była założona prawidłowo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 U mnie też cyka i to nawet na 3 łańcuchach connexa z różnymi kasetami i korbami, przestałem sie tym przejmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waler Napisano 27 Września 2012 Udostępnij Napisano 27 Września 2012 XRM wazy 1550 a nie jak Ty podales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTBike Napisano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2012 (edytowane) mam wstawić zdj. na wadze ? wszystkie komponenty no prawie ważą tyle co katalogowo a rogi Smica są miarodajne i ważą 58 i tyle samo mi wykazała waga, wagę pewnie zobaczyłeś dla wersji TS a nie SS i na allegro też gość podaje wagę podobną do mojej ... Poza tym gdybyś przeczytał moje wcześniejsze wątki wiedział byś o co chodzi . Edytowane 28 Września 2012 przez MTBike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi