maciej1408 Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Cześć, a więc mam taki problem: Mam rower Kross Level A6 2010 i mam przy nim hamulce Tektro Auriga Comp. Od jakiegoś czasu mam przy nich cały czas jakieś problemy (najpierw dość sporawe luzy) a obecnie cały czas "piszczą" a z lewej wypadł ten bolec który trzyma klamkę Allegro tutaj na zdjęciu taka mała srebrna kropeczka Wiem, że to wszystko jest do zrobienia itd. Ale od kiedy mam te hydrauliki to po prostu mi się już odechciewa.. No i kolejny problem, nawet jeśli będę chciał wymienić je na v-brake to mogę jedynie tył, bo z przodu na amortyzatorze nie mam możliwości zamontowania bo jest uchwyt tylko na tarczowe.. Więc, jak sądzicie jest sens wymieniać amortyzator i zmieniać hamulce? Czy lepiej pokombinować i zostawić te? Dodam, że nie jeżdżę, po jakiś nie wiadomo jakich górach, jedynie czasem jakiś wyścig po górkach czy maraton itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 1 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 A koła masz pod Vki? IMO lepiej kupić jakieś tańsze Tarczówki hydrauliczne (Shimano M596?), wymiana klamek, hamulców, amortyzatora, być może kół, nieopłacalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 1 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 A no właśnie, zapomniałem o kołach.. Koła też są pod tarczówki :/ Z czasem i tak będę wszystko chciał wymieniać, no ale szkoda.. Może tymczasowo naprawię te hydrauliki a przez zimę wymienię wszystko po kolei.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Powiedz mi jaki jest sens przeróbki połowy roweru pod Vki, skoro niższym kosztem można kupić komplet dobrych tarczówek z tarczami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Całkowicie bez sensu. Zreanimuj to co posiadasz uzbieraj fundusze i kup cokolwiek od shimano (np.Deore) a buzia zacznie Ci się uśmiechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 No dobra, przekonaliście mnie Tylko teraz, co polecacie dobrego ? Żeby nie za drogie ale dobre Te deorki dobrze się sprawują? Kolega ma SLX i chodzą tak nie do końca pięknie (przynajmniej nie tak jak te moje nowe ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stpman Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Zależy jakie ma SLX 665 czy 666? Jak masz mały budżet to Deore 2012 plus tarcze Avid HS1, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.