Skocz do zawartości

[opony] Beskidy - głównie Żywiecki, Śląski, Mały, Makowski

dzejson

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Klaniam,

Na przod polecam Ardenta 2.4, jesli nie jest szczegolnie blotniscie bo ta opona nie najlepiej czysci sie z kleistego blocka. Koniecznie z dopiskiem EXO, to wzmocnienie bocznych scianek. Panas Rampage 2.35 daje rade jako napedowka, z przodu nie za bardzo fajowa bo to jednomieszankowiec ktory potrafi sie uslizgnac w najmniej oczekiwanym momencie - kosztowalo mnie to skrzywione pioro do trigger'a X0.

Nevegalka to nie opona na gory i kamienie. Bieznik owszem ladny i szerokosc nieoszukana ale szmaciane scianki boczne na kamloty to pomylka.

Interesujaca opona tak na przod jak i na tyl jest Bonti 29-4 TLR Team Issue. Mam aktualnie z tylu i jestem szczerze zbudowany, szczegolnie po slabych doswiadczeniach z XR4 - czyli 26-cio calowym odpowiedniku 29-4.

Jesli dodatkowo mozesz przekonwertowac kola na bezdetke - w dowolnym systemie pelnym czy ghetto - to juz wogole miodzio. Opona odrazu inaczej pracuje, ma bardziej zaokraglony profil i mozna bezpiecznie uzywac nizszego cisnienia. Oczywscie snejki, kolce, druty i szkielka przestaja dla Ciebie istniec :)

Popre Tobo. Jesli nie jestes paranoicznym lajciarzem i scigantem a chcesz bez stresow pobujac sie w dol i w gore po gorach zakladaj szerokie, solidne papucie. Zadnych szmacianych scianek bocznych i drobniutkich biezniczkow. Takie ekstrawagancje mozna sobie zachowac na golinogowe wyglupy...

Szacunek...

I.

dziękuję wszystkim za wypowiedzi, zamówiłem 2 sztuki Conti MountainKing2 jedna 2.2 i jedna 2.4 zobaczymy jak to pójdzie.. traktorów już takich naprawdę konkretnych będę szukał do fulla, rozmiar 650B :)

pozdrawiam panowie!

• Mod Team

A te 650b to do czego będziesz zakładał? :) (coś zakupiłeś czy SUBnera sobie robisz? :) )

Z zakupem bym poczekał (niby jesień 2012, jak znam Polskę to wiosna 2013) bo na razie albo Neo Moto 2,3 albo jakichś Panaracerów po Świecie Ci szukać przyjdzie.

Ps: mam nadzieję, że zdasz relację z MKII.

anarchy 650B będę szukał do fulla, w tym sezonie mierzyłem się do kilku XL na kołach 26 ale wyglądają te rowerki przy mnie co najmniej śmiesznie.. powoli zaczynają się pojawiać fulle na 650B (bo 29' do bike parku i na szybką przecinkę po lasach to wydaje mi się za dużo) aktualnie najbardziej interesującym mnie rowerkiem jest Scott Genius 2013:

p5pb8370605.jpg

jedyną jego wadą jest Carbon (90kg wagi i lubię sobie polecieć często z wybitki) fajnie bo panowie ze sklepu w sąsiednim mieście powiedzieli że będzie możliwość przymiarki u nich.. do przyszłego sezonu daleko i zapewne więcej rowerów będzie się pojawiać ale na razie to jest zdecydowany faworyt :)

a co do opon to oczywiście jak tylko dostanę telefon że są gotowe do odbioru i przejadę na nich trochę szlaków, to coś (mam nadzieję pozytywnego) napiszę na pewno!

Bardzo proszę; zważ i zmierz szerokość miarką po klockach jak tylko dostaniesz. Do piątku decyduję się czy nie kupić Nika na tył może do tego czasu coś podpowiesz, ile kosztują już prawie Twoje Konti? Może zamiast nika 2,25 wezmę Konti 2,4 i będą tej samej szerokości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...