WojtekBOP Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Posiadam hamulce hydrauliczne dwu-tłoczkowe shimano br-m486 z klockami pół żywicznymi. Nie wiem jak je mam ustawić bo z szczelinomierzem ustawiane były w serwisie. Klocki nowe, tarcze przód AVID 185mm 6,2 Nm tył shimano SM-RT53. Po ostatniej jeździe w deszcz owe hamulce przestały hamować, zostały odtłuszczone tarcze benzyną ekstrakcyjną a klocki pływały w acetonie 3 dni, po tym zabiegu klocki zostały grzane w piekarniku 10 min na 250 C a hamulce dalej nie zacinają koła ani przodu jak też tyłu co mam z tym zrobić? Dziękuję serdecznie za pomoc, pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionek Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 1.Do kąt lata Ci klamka , może zapowietrzyły się . 2.Może wjechałeś w olej jakiś , a olej z okładzin(klocków) ciernych już nie wychodzi w 100% . 3.Ile masz te hample? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekBOP Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Hamulce mają ledwie 4 miesiące , mierzyłem specjalnie suwmiarką i klamka tylko pracuje 4,5 mm . Czy ja wiem gadają że błoto z wodą źle wpływa na półmetaliki ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.