Skocz do zawartości

[piasty] Joytech'y wydają piski

jasinski21444

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. dnia 26 czerwca zakupiłem rower Kross Hexagon V6 2011 . Do wczoraj zrobiłem ok 175km po czym piasty zaczeły wydawać dziwne piski .

Piski zaczynają się powyżej 15km/h i im szybciej się jedzie tym piszczą częściej . Odrzuciłem możliwość tarcia tarczy ponieważ tarcza ma trochę miejsca od zacisku , pozatym odpiąłem zacisk hamulca i piszczenie nie ustąpiło .

Piszczenie jest tylko przy przykręconym kole za pomocą szybko zamykacza. Gdy koło jest luźno w mocowaniu amortyzatora piszczenia brak. Są to Joy Tech D14DSE bądź też Joy Tech D041DSE

1. Jak usunąć uciążliwe piski ?

2. Czy serwis się tym zajmie ?

3. Czy mogę to zrobić sam.

• Mod Team
Napisano

Miałem to samo w piaście promax ... badziew to badziew, piszczy uszczelnienie trące o chyba korpus piasty. Kropelka oliwy powinna załatwić sprawe.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

hmmm... mam Kross-a Evado 1.2 i po około 80 km też zaczęło coś piszczeć w przedniej piaście.Z początku myślałem że to tarcza ociera ale nawet jeśli był hamulec odłączony również piszczało po przekroczeniu 15km/h.W końcu doszedłem że to prawa gumowa osłona piasty. Naoliwiłem ją olejem silikonowym i wszystko gra.Przebiegu ma już powyżej 2 tys. i co 200-300 km oliwie to samo miejsce i wszystko gra :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...