Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

tak sobie spojrzałem na swój widelec i dochodzę do wniosku że założenie tam średniego kółka ma szanse powodzenia :)
Gorzej z tylnym trójkątem. Musisz sprawdzic

Napisano

Heh, no to nie wszystko stracone. Skoro zmiana skoku z 80 na 100 zmieniła mi już geometrię roweru, to wsadzenie tam średniego kółka jeszcze bardziej ją pokręci, nie mówiąc o wysokości suportu.
Przed zmianą kółek będę musiał dorwać średnią kichę żeby utwierdzić się w przekonaniu że wsadzanie jej na siłę nie ma sensu :P

No chyba że ktoś szybciej tego dokona to będę wdzięczny za jakiekolwiek zdjęcie, najlepiej jakiegoś NN 2.25 bo liche 2.1 średnio mnie satysfakcjonuje :P

• Mod Team
Napisano

najlepiej jakiegoś NN 2.25 bo liche 2.1 średnio mnie satysfakcjonuje

NN ma oszukany rozmiar - mierzone suwmiarką - moje Kendy Kinetics'y 2.1 miały ciut większy balon niż mierzone NN.
Jak nie zapomnę to przymierzę jutro do Mańka kółko od trekinga sąsiada.

Napisano

U mnie NN 2.4 na Mavic'u XM317D miał bodajże 56mm, a więc na obręczy o szer. wewn. może mieć te 60-62mm.
A przynajmniej mam taką nadzieję :D

• 1 miesiąc temu...
Napisano

IMHO zakładanie manetki ograniczy możliwości regulacji podczas jazdy, działa ona 0-1, a zwykłe pokrętło pozostawia trochę większe pole manewru.
Co do twojego pytania to nie jestem w stanie odpowiedzieć :/

Napisano (edytowane)

Tłumik od R7 przykręca się chyba innym kluczem niż tłumik Drake (a przynajmniej tak było), w takim wypadku czarny pierścień ze stoperem linki nie wszedł by na sześciokąt od Drake.

Jeśli sześciokąt pod klucz są takie same, to będzie pasowało.

Edytowane przez Rulez
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Czy jest ktos z Katowic kto ma serwis Drake w malym palcu i cce mi pomoc?:)

Kupilem go kiedys na aukcji allegro niby z tlumikiem ABS+, ale prawdopodobnie jest zwykly ABS. Nie codzi super plynnie, szczegolnie przy poczatkowym ugieciu jakby sie zacina, a najgorsze jest to, ze strasznie stuka podczas pracy, cyba od samego poczatku.

Nie wiem czy musze zainwestowac w tlumik ABS+ czy wystarczy zmienic inne elementy (sprezyne? olej? cos innego?). 

Nigdy nie byl rozbierany, a ja wole sie za takie rzeczy nie zabierac.

• Mod Team
Napisano

właśnie popijam złocistego izotonika po kolejnym serwisie Drake.

Z tymi widelcami to była loteria i mi akurat trafił się z tłumikiem ABS+ (czyli ten z gąbeczkami).

odezwij się na priv to coś postaram się pomóc

• 2 tygodnie później...
Napisano

Czy ktoś się orientuje gdzie można dorwać (oprócz Chain Reaction Cycles) tłumik ABS+ bez manetki do Drake'a 2009/2010?
Pytałem jakiś czas temu w velo, ale mają na sprzedaż tylko wersję z manetką za niecałe 300 zł :/

Napisano (edytowane)

O! Dzięki wielkie  :thanks: 

Pytanie tylko czy kolor ma jakiekolwiek znaczenie w porównaniu z tym:

http://www.chainreactioncycles.com/pl/en/manitou-abs-am-upgrade-kit-without-knob-2010/rp-prod44500

Poza tym ten jest do Towera/Minuty, czy będzie kompatybilny?

Właściwy do do Drake'a jest tutaj:

http://roweryokey.pl/tlumik-abs-minute-drake.html

i jak widać średnio z tą dostępnością :/

Edytowane przez kubim
Napisano

Czyli ten co podał Rulez powinien spokojnie się przyjąć?
Jak sądzę i tak będzie lepszy od zwykłego ABS którego miałem fabrycznie, więc raczej się skuszę.
Jeszcze raz dzięki!

Napisano

Ok, moja wina że nie wpadłem na to żeby spojrzeć w instrukcję.
W każdym razie dziękuję za pomoc, może w przyszłości ktoś z podobnym problemem nie będzie musiał główkować :)