comrat Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Witam Szykuję się do kupna Raidno (na Epicona mnie nie stać bo sam amor jest droższy a do tego musiałbym zmienić hamulce na tarczówki). Mam jednak problem z rozszyfrowaniem oznaczeń Raidona na różnych aukcja/sklepach. Szukam takiego z regulacją wstępną i regulacją odbicia. Manetka na kierownicy nie jest potrzebna. Co oznaczają te skróty RLD, RLDC, LOD, dopiski RLDC-W(L)-P Widzę też na aukcjach rodzaje tłumienia: sprężyna/olej i powietrze/olej. Który jest lepszy? Czy sprężyna/olej ma regulację wstępną i w jaki sposób ustawia się tą regulację? Czy może tylko powietrze/olej ma regulację wstępną powietrzną (znaczy pompką)? Po wczorajszym maratonie w Wiśle na dystansie MEGA mój stary amor wyzionął ducha i muszę kupić nowy. Za starym nie tęsknie bo to jakiś suntour najtańszy był więc nawet lepiej, że się rozleciał :-)
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2012 Mod Team Napisano 1 Lipca 2012 RLD to Remote Lockout, damping adjustment, Czyli blokada z manetki + regulacja odbicia, RLDC to to samo ale C oznacza Coil czyli sprężynę stalową. LOD to jak wyżej ale z blokada na koronie widelca. Obenie róznica miedzy stalą a powietrzem jest niemalże zatarta. jednak w tanich konstrukcjach czulej wydaje mi sie będzie rpacować spręzyna stalowa pod warunkiem ze idealnie trafisz z waga. W kazdym innym wypadku wybrał bym spreżyne powietrzną. Preload czyli ugiecie wstepne jest na sprezynie stalowej i działa to tak ze sciska wstepnie sprezyne. W dmuchawcach nie ma tego jednak ustawiasz cisnienie w zależności od potrzeb. Przy mocno nierównej lecz płąskiej nawierzchni możesz lekko obniżyć cisnienie by amor lepiej wybierał, na szybszych odcinkach można zwiekszać cisnienie. Adaptacja takiego systemu jest bardzo szeroka.
comrat Napisano 2 Lipca 2012 Autor Napisano 2 Lipca 2012 Zależy mi na blokadzie, regulacji tłumienia i typowo powietrznym amorze (nabijanym pompką) Czyli w skrócie jeśli chcę "lepszy model" Raidona to powinienem szukać oznaczeń RLDC z tłumieniem powietrze/olej tak? (bo w opisach są 2 rodzaje tłumienia: sprężyna/olej i powietrze/olej)
Mod Team michuuu Napisano 2 Lipca 2012 Mod Team Napisano 2 Lipca 2012 LOD air a nie coil i masz dmuchacza z blokadą w koronie albo większy lans RLD air, szczegóły patrz Puklus. RLDC C-sprężyna stalowa.
Auditore Napisano 2 Lipca 2012 Napisano 2 Lipca 2012 Raczej samo RLD, bo RLDC z tego co wiem, to amortyzator ze sprężyną stalową, zamiast powietrznej.
comrat Napisano 2 Lipca 2012 Autor Napisano 2 Lipca 2012 "szukajcie a znajdziecie..." myślę, że tu jest znakomity opis rodzajów raidona http://www.eurobike.pl/sr-suntour/amortyzatory-przednie/raidon
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2012 Mod Team Napisano 2 Lipca 2012 No ok wywnioskować idzie ze D to disc, P pivot, a W i L nie mam pojęcia co oznacza ... niczym sie nie różnią W pasuje do white ale L do black już średnio Może to sterówka gwintowana lub ahead ...
comrat Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 no właśnie te 2 literki też mnie zastanawiają :-) poza tym reszta jest zrozumiała ale dowiem się o co chodzi z tym W i L W to white L to black (trochę nie pasuje ale tak to oznaczają)
Fenthin Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 Proste. bLack. Nie raz spotkałem się już z oznaczeniem czarnego w taki sposób.
comrat Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 podbijam temat :-) a jak to się ma do oznaczeń modeli na rok 2012? Tam nie ma RLD :-) który model to "najbardziej wypasiony"? (trochę kiepsko u mnie z fachowym technicznym angielskim): - powietrze/olej - z blokadą w manetce - z regulacją odbicia - z pivotami jakie ma oznaczenie taki model? czy ten model to ten o który mi chodzi? http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Suspension+Fork/3277/RAIDON/SF12-RAIDON-X3-RL+26%27+air.html ma wszystko co mnie interesuje? :-)
Mod Team michuuu Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 Wygląda że on jest disc only, nie ma piwotów i bez manetki.
comrat Napisano 25 Lipca 2012 Autor Napisano 25 Lipca 2012 http://www.synkros.pl/product-pol-2975--SR-Suntour-Raidon-X3-26-2012-.html tutaj jest taki raidon X3 (z pivotami) na 2012r ale... coś mi cena nie pasuje (bo modele RLD na 2011 wg katalogu kosztują 599zł) i nie ma wzmianki o regulacji odbicia
Mod Team michuuu Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 Środkowe zdjęcie w dolnym rzędzie ,widać pizdryg do regulacji odbicia.
Fenthin Napisano 25 Lipca 2012 Napisano 25 Lipca 2012 Pytanie, na ile zdjęcia ukazują stan rzeczywisty. Na Twoim miejscu napisałbym lub zadzwonił do sklepu, będziesz wiedział wszystko.
Mod Team Puklus Napisano 25 Lipca 2012 Mod Team Napisano 25 Lipca 2012 Szczerze mówiąc bez tej regulacji można spokojnie żyć, jak jest tylko ustawione optymalnie ... ja swojego nie ruszam, raz ustawiłem i tyle.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.