Siebiat Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam wszystkich. Wpadł mi w ręce rower szosowy marki TEO. Jest to stary sprzęt przywieziony z Niemiec.Jako laik zastanawiam się czy ten rower nadaje się do jazdy czy jest to jakieś eksponat muzealny który powinien tam trafić. Osprzęt w rowerze to: przerzutki, hamulce SHIMANO 105, na suporcie napis SUGINO. rower ogólnie bardzo lekki. Parę zdjęć tego roweru poniżej: http:// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 A dlaczego miałby się nie nadawać. Mam starego peugeota na tej samej 105 i tych samych obręczach. I sprawuje się doskonale, pomimo że to sprzęt który ma jakieś 25 lat. Nie wiadomo tylko kiedy twój rower był serwisowany, więc dobrze byłoby obejrzeć piasty, suport, może wymienić linki i pancerze. I można cieszyć się jazdą. To stare shimano "made in japan", przeżyje jeszcze wiele dzisiejszych komponentów. P.S. Ten temat chyba powinien być w dziale szosowym. Może poproś któregoś moderatora o przeniesienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siebiat Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Zawiozłem rower do serwisu, mają zrobić mu przegląd, wymienić opony i owijkę na kierownicy zdjąć błotniki, bagażnik itd. Ma wyjść szosówka . Zobaczymy w piątek co z tego wyniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siebiat Napisano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 po zabiegach serwisowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 6 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Ładnie to wyszło. Ogólnie fajny sprzęcik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siebiat Napisano 11 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 No i jeszcze się okazało , że tylne koło ma płaskie miejsce którego nie da się wyprostować. Wymiana obu kół, zobaczymy co z tego wynikło i jak to teraz wygląda. Na pewno zrobię fotkę jak odbiorę rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 12 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2012 Wymiana obu kół, zobaczymy co z tego wynikło i jak to teraz wygląda. Dlaczego od razu wymiana obu kół? Może na koszty chcą Cie naciągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siebiat Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Oto wynik paru poprawek. Osobiście jestem bardzo zadowolony. Jeszcze tylko jakieś oświetlenie bo to z Auchana za 3 zł komplet jest tymczasowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ile policzyli Ci za te koła? No i rower nie jest teraz zbyt ciężki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siebiat Napisano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 245 zł komplet (kupili sami na allegro), montaż gratis. Trochę cięższy jest ale wyrównam to gubiąc parę kilo z siebie (a jest z czego gubić) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrT Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Czy sztyca i siodelko sa specjalnie tak ustawione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siebiat Napisano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Czy sztyca i siodelko sa specjalnie tak ustawione? jeszcze nie ustawiane po powrocie z serwisu, a co wg ciebie jest nie tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Jest ustawiona na odwrót, tyłem na przód, dziwne że nie powiedzieli Ci w serwisie. Ogólnie trzeba pogratulować, że robią coś w gratisie, bo najczęściej takie ceny wołają z kosmosu, że masakra. To nie są koła na piastach Shimano Altus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 17 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 w którym serwisie w białym to robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siebiat Napisano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Robiłem to w Olimpicu na Wasilkowskiej. Wg mnie bardzo miła obsługa. Ogólnie sympatyczny serwis. A siedzenie sam montowałem i faktycznie nie zwróciłem uwagi, mea culpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.