Skocz do zawartości

[odzież] spodenki, pas?, problem z mokrymi plecami

trime

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie:)

Temat podzielę na 3 części co prawda mógłbym założyć 3 oddzielne tematy ale było by to dość spamerskie zachowanie.

1. Mam siodełko San Marco Ponza Power i jest ono dość twardawe. I mam takie pytanie lepiej się przemóc i jeździć w obcisłych spodenkach z wkładką czy bokserki z wkładką są porównywalne a może lepsze.

2. Pragnę również zmniejszyć swoją wagę przez co wypocić nadmiary tłuszczu z pewnych partii ciała co do tego polecacie? Jakieś pasy, które będą zwiększać temperaturę ciała w danym miejscu?

3. Jeżdżąc na rowerze mam na sobie plecak a w nim butelkę z wodą ale mam zamiar zamienić na bukłak lub bidon do tego pompka rowerowa, klucze od domu, zestaw naprawczy, awaryjne baterie do światła i telefon. Tu pojawia się dylemat czy nie lepiej zamienić plecak na torebkę na ramę a może coś na plecy by się tak nie pociły no i jeszcze 3 opcja kupić jakiś specjalny plecak, który zapobiegnie tak dużej potliwości, bo przy postoju i zdjęciu plecaka by wyjąć coś jest tragedia z mokrą koszulką.

Witajcie:)

Temat podzielę na 3 części co prawda mógłbym założyć 3 oddzielne tematy ale było by to dość spamerskie zachowanie.

1. Mam siodełko San Marco Ponza Power i jest ono dość twardawe. I mam takie pytanie lepiej się przemóc i jeździć w obcisłych spodenkach z wkładką czy bokserki z wkładką są porównywalne a może lepsze.

2. Pragnę również zmniejszyć swoją wagę przez co wypocić nadmiary tłuszczu z pewnych partii ciała co do tego polecacie? Jakieś pasy, które będą zwiększać temperaturę ciała w danym miejscu?

3. Jeżdżąc na rowerze mam na sobie plecak a w nim butelkę z wodą ale mam zamiar zamienić na bukłak lub bidon do tego pompka rowerowa, klucze od domu, zestaw naprawczy, awaryjne baterie do światła i telefon. Tu pojawia się dylemat czy nie lepiej zamienić plecak na torebkę na ramę a może coś na plecy by się tak nie pociły no i jeszcze 3 opcja kupić jakiś specjalny plecak, który zapobiegnie tak dużej potliwości, bo przy postoju i zdjęciu plecaka by wyjąć coś jest tragedia z mokrą koszulką.

1. W czym tu się przemagać :)? Spodenki rowerowe z pampersem to podstawa, a skoro się nie możesz przemóc to kup luźne gacie z pampersem (nie wiem jak się jeździ, bo mam obcisłe).

2. Jak będziesz regularnie jeździł + do tego basen to nadmiar tkanki tłuszczowej zniknie z całego ciała :P

3. Ja mam 2 torby, jedną pod siodełkiem i mam tam lampki, jakieś 2 imbusy, plastry, łatki, łyżki, jakieś żarcie itp, a w tej na ramę dokumenty, klucze i kom. Do tego bidon (aktualnie 650ml, ale planuję kupno jakiegoś większego).

Polecam takie zestawienie, a jeśli komuś wadzą na rowerze torby to pozostaje plecak rowerowy. W takim plecaku plecy aż tak bardzo się nie pocą, ale za to ma małą pojemność.

1. Ja preferuję bokserki z wkładką tak bym spodnie mógł dać różne:) Z tego co czytałem to niektóre mają wkładki do połowy czy szwy dość przeszkadzające więc się pytam jakie bokserki do jazdy na rowerze polecacie.I kwestia taka czy jeżdżąc na uczelnie mogę śmiało założyć bokserki tak by te kilka godzin w nich chodzić bez żadnego dyskomfortu?

2. Co do tego pasu to chodzi mi o coś takiego czy coś takiego. Czy to pomaga?

3. Z jednej strony to takie saszetki przy rowerze górskim nie wyglądają za ciekawo;). Co w sytuacji gdy będę musiał przewieźć coś w plecaku? Tu niestety przyda się albo jakiś specjalny plecak albo coś co zmniejszy potliwość na plecach.

Ja mam kilka par spodenek luźnych z wew. bokserkami i czasami zakładam te bokserki pod zwykłe spodnie. Nie ma problemu by w tym cały dzień chodzić, a tym bardziej nie widać tego ;)

O pasach zapomnij, tłuszczu się nie wypoci, tylko trzeba go spalić (przez wysiłek fizyczny, nie temperaturę).

Korzystam z torby na kierownicę z lidla. Spokojnie wrzucam tam jakieś picie, jedzenie, koszulkę czy cienkie spodnie i w trasę dobre. No i mam dzięki temu lepszy rozkład masy na rowerze. Plecak nadaje się tylko na krótkie przejażdżki. W dłuższą trasę wygodniej nie mieć niczego na plecach. Jak jechałem do Pragi, to z braku sakw wrzuciłem plecak na bagażnik (a w połączeniu z torbą na kierownicy spokojnie się spakowałem na 3 dni).

Pas na pewno odpada. Nie chcę jakiś spodenek z wkładką bo czasem będę potrzebował a to długie a to krótkie spodnie. Proszę o jakieś sensowne bokserki z wkładką. Można je normalnie prać? Długie trasy? Raczej nie dla mnie ja mam rower do jazdy po lasach więc trasa maksymalnie 60km nie więcej. w takim wypadku chyba plecak może być. Tylko no właśnie w wypadku potrzeba specjalnego plecaka albo czegoś na plecy by się tak nie pociły. Natomiast te torby sądzę, że mogą możliwości skrętowe rowerów ograniczać no i przy MTB dziwnie to wygląda.

U mnie torba na kierownicy w żaden sposób nie ogranicza możliwości kręcenia kierownicą ;) Może trochę linki ugniata, ale jeszcze mi to nie przeszkadzało nigdy.

Co do plecaka, to ważne by się można było w niego pozapinać wygodnie. Jak jest cięższy i zepniesz na klacie to bardzo odciążysz plecy. Przy czym ja nie jeździłem z plecakiem więcej niż ~20 km (a i pocenia w żaden sposób nie eliminowałem - za duży koszt względem tego co bym zyskał).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...