saladdin Napisano 30 Czerwca 2012 Napisano 30 Czerwca 2012 Witam, Szukam lekkiej kurtki przeciwdeszczowej (najlepiej też mniej lub bardziej przeciwwiatrowej). Chodzi mi o coś, co nie będzie mnie grzało dodatkowo, czyli tak żebym mógł założyć i na lekką koszulkę i na bluzę i na softshell. Przydałoby się, żeby wytrzymała z godzinę w normalnym deszczu i chroniła przed wiatrem (przy okazji). Nie musi się składać do paczki wielkości dłoni No i oczywiście żeby oddychała jakoś w miarę... Chciałbym ją używać na moich 30-minutowych dojazdach do pracy i ewentualnie w sytuacjach zaskakującego deszczu na dalszej wycieczce. Mój budżet to około 200 zł ale może być więcej, jeżeli znajdzie się coś idealnego P.S. W tej chwili mój typ to Endura Pakajak, Wiem że to bardziej przeciwwiatrowa rzecz, ale jak czytam to i od deszczu ochroni... No ale czekam na inne propozycje
saladdin Napisano 1 Lipca 2012 Autor Napisano 1 Lipca 2012 Szukam i szukam - i jest o wiatrówkach z opcją przeciwdeszczową - a ja szukam czegoś odwrotnego - przeciwdeszczówka z ochroną przed wiatrem. Ktoś polecał gridlocka, ale gridlock jest ciepły, więc to nie to...
PawelDL Napisano 1 Lipca 2012 Napisano 1 Lipca 2012 Bierz Pakajaka nic lepszzego w tej cenie nie znajdziesz.
rzepkok Napisano 3 Lipca 2012 Napisano 3 Lipca 2012 pytasz i masz - cieniutka membrana czyli pełna ochrona przed deszczem a do tego przed wiatrem (nie odwrotnie) i jak to membrana - w pełni oddychalna ja swojej używam prawie na okrągło przez cały rok choć nie ma czarów - w upał, mimo że przed deszczem ochroni to będzie ciepło http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/kurtka_membrana_flame.html pozdrawiam
saladdin Napisano 3 Lipca 2012 Autor Napisano 3 Lipca 2012 W upał to może być nawet fajnie zmoknąć W pakajaku też by mi było ciepło... A znasz może parametry tej flame? Bo nie mogę znaleźć...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.