Skocz do zawartości

[kurtka] Lekka przeciwdeszczówka

saladdin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam lekkiej kurtki przeciwdeszczowej (najlepiej też mniej lub bardziej przeciwwiatrowej). Chodzi mi o coś, co nie będzie mnie grzało dodatkowo, czyli tak żebym mógł założyć i na lekką koszulkę i na bluzę i na softshell.

Przydałoby się, żeby wytrzymała z godzinę w normalnym deszczu i chroniła przed wiatrem (przy okazji). Nie musi się składać do paczki wielkości dłoni ;) No i oczywiście żeby oddychała jakoś w miarę... Chciałbym ją używać na moich 30-minutowych dojazdach do pracy i ewentualnie w sytuacjach zaskakującego deszczu na dalszej wycieczce.

Mój budżet to około 200 zł ale może być więcej, jeżeli znajdzie się coś idealnego :)

P.S. W tej chwili mój typ to Endura Pakajak, Wiem że to bardziej przeciwwiatrowa rzecz, ale jak czytam to i od deszczu ochroni... No ale czekam na inne propozycje ;)

Napisano

Szukam i szukam - i jest o wiatrówkach z opcją przeciwdeszczową - a ja szukam czegoś odwrotnego - przeciwdeszczówka z ochroną przed wiatrem. Ktoś polecał gridlocka, ale gridlock jest ciepły, więc to nie to...

Napisano

W upał to może być nawet fajnie zmoknąć ;) W pakajaku też by mi było ciepło...

A znasz może parametry tej flame? Bo nie mogę znaleźć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...