numerouno Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Mam mały problem.Użytkuje widelec karbonowy niner razem z rama author egoist ,stery zintegrowane fsa ,mostek rotor s1. Problemem jest następujący: cały czas luzuje się widelec i nie wiem z czego to wynika.Mostek skręcałem wiele razy i nic to nie dało . Kontrolnie wymieniłem górną bieżnie sterów.Nie przyniosło to również rezultatów.W poniedziałek będę próbował zamiany mostka na boplight, który mam w drugim rowerze. .macie jakieś pomysły skąd te luzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Normalne dla widelca sztywnego. Musisz mocniej przykręcić śruby mocujące mostek do widelca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Pod hasłem widelec niner google zwraca wiele niepowiazanych odpowiedzi ... wiec nie znam do końca budowy tego widelca ale ... Sprawdz czy rura sterowa nie wychodzi z widelca ... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
numerouno Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 rzezniol nie rozumiem Twojego sformułowania :"sprawdz czy rura sterowa nie wychodzi z widelca" . http://imageshack.us/photo/my-images/24/imag0629h.jpg/ -widelec tapered , rura sterowa carbon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 1 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Dlatego pisalem ze nie wiem co za "ninera" masz ... Przeszperalem google i widzialem np karbony z rurą alu ... Łapanie luzu to w donysle na sterach ... Czasem (przypadki znane z rowerow marketowych) może się zdarzyć ze po prawidlowym skreceniu lapiemy luz ponownie dokrecamy ... Luz moze sie pojawic z powodu luzujacego sie mostka ale rownie dobrze z powodu wysuniecia rury sterowej z korony widelca. TapaTalk'nięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.