szabat123 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Siemka. Mam tarczę 180 i 160, obie TEKTRO. Niedlugo 160 wywalam i zamieniam na 200. Teraz pytanie. W lasku (fr) , gdzie heble są potrzebne (mechaniczne wystarczają), lepiej mieć większa tarczę z przodu czy tyłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Wszyscy już wiedzą, że lepiej mieć dużą tarczę z przodu. Teraz wiesz także i Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szabat123 Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Dzięki, dużo osób mówi, że na tył lepsze. A tak inną drogą, wiesz może dlaczego mimo dokręconej gwiazdki mam luzy w sterach. Jak dokręce mocniej, to kiera nie skreća, ale są mniejsze luzy. Jeden kolega mówi, że bieżnia słaba, inny, ze łozysko zjechane. Mam stery FSA, od Giant Brassa 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Być może rzeczywiście stery już swoje przeżyły. Otwórz, zobacz, wszystko się wyjaśni. Oczywiście gwiazdkę przykręcasz przy odkręconym mostku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 A ja wyjaśnię dlaczego Przy hamowaniu przednim heblem opona jest dociskana do podłoża przez nasz ciężar i droga hamowania przez to jest krótsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szabat123 Napisano 30 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 No ba. Otwierałem, wymieniałem wianki. Ze starym łożyskiem wianki się mieliły przy skręceniu kierą. Bez tego łożyska nic się nie mieli, no ale luzy(z łożyskiem też były :3). Mogłbyś mi pomóc na gg? 1166136 jeżeli trzeba mogę rower do pokoju wnieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.