Skocz do zawartości

[2500-3000] MTB/ Opinie Cube Analog Disc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

w najbliższym czasie mam zamiar kupić nowy rowerek ;) (będzie to drugi mój rower)

Głównie będzie on przeznaczony do jazdy w terenie, lasy itp

Zastanawiam się nad kupnem Cube Analog Disc w tej cenie osprzęt jest nawet okej, co sądzicie o tym rowerze ? Jak z tym amortyzatorem u niego :ermm: ? Czy ten rower da rade w trochę cięższym terenie typu korzenie itp ?

Mam około 170cm wzrostu, więc ramę brać 18" ??

Jakie inne rowery byście mi zaproponowali za tą cenę ?

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Sam mam tego Cube'a, tylko rocznik 2011. Sprawuje się jak do tej pory świetnie.

Amor, tak jak u każdego "tańszego" roweru - badziewie. Jednak przez cały sezon 2011 dałem radę :D Nie wiem dokładnie co masz na myśli mówiąc "cięższy teren". Jak chodzi Ci o typowe góry, to raczej sobie nie poradzi, ale jak masz na myśli lasy, pola itp. to powinno być znośnie.

Ja kupiłem ramę 20" jednak mam 185 cm, więc trochę więcej (na stronie Cube'a nie ma jakiś tabeli?). Może mieszkasz w mieście gdzie jest skiteam (dystrybutor Cube'a w Polsce)? Jak tak to radziłbym zobaczyć na własne oczy.

Jeśli jesteś takim... (jakby to powiedzieć?) .... zaawansowanym amatorem, to powinien Cię ten rowerek zadowolić :)

Polecam!

Napisano

Witam

w najbliższym czasie mam zamiar kupić nowy rowerek ;) (będzie to drugi mój rower)

Głównie będzie on przeznaczony do jazdy w terenie, lasy itp

Zastanawiam się nad kupnem Cube Analog Disc w tej cenie osprzęt jest nawet okej, co sądzicie o tym rowerze ? Jak z tym amortyzatorem u niego :ermm: ? Czy ten rower da rade w trochę cięższym terenie typu korzenie itp ?

Mam około 170cm wzrostu, więc ramę brać 18" ??

Jakie inne rowery byście mi zaproponowali za tą cenę ?

Pozdrawiam :)

Witaj,

już jakiś czas jeżdżę Analogiem z tego roku. Rower kupiłem za 2200 myśle że uda Ci się gdzieś znaleźć go w takiej cenie. Jak dla mnie cena 2500 / 2600 to troche dużo, ewentualnie jeśli Ci się nie śpieszy to poczekaj na posezonowe wyprzedaże.

Co do wzrostu to przymierz się ale jeśli nie podrośniesz to 18" jak najbardziej będzie dla Ciebie dobre. Mam 187 cm wzrostu i dla mnie 19 jest w sam raz do lasu i na szlaki, niestety 20 musiałem wziąć.

O rowerze moge powiedzieć niewiele jak na ten moment bo przejechałem dopiero nim 400 km, ale jestem b. zadowolony. Dla mnie geometria idealna, za jakiś czas pewnie wymienie napęd. Co do amortyzatora to mógłby być sztywniejszy, w zasadzie jedyna wada jak dla mnie. Opcja wyboru tłumienia sprawdza się świetnie na szlakach, blokady bardzo rzadko używam, rowerem jeżdżę po trudnym terenie (lasy zjazdy szutry etc), tak więc śmiało amor wytrzyma, poźniej pewnie zmienisz na lepszy. Układ napędowy jak za tą kase jest zadowalający ;p. cóż więcej..:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...