Skocz do zawartości

[ROWER]Cube

zuczek226

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sporo to ten osprzęty lepszy nie jest, tak na ścisłośc z tego co przejżalemn to ten najdrozszy Cube od tego Krossa rozni się przerzutką przednią i manetkami. No i wagą :).

Z drugiej strony Kross rower dobry, solidny, niedrogi ... ale jest ich jak mrówków :) gdzie się człowiek nie obejzy to Kross, Author, Merida ... Cubusiów jak na lekarstwo ... a Cube robi wyjątkowo ładne rowery ... to moim zdaniem

Róznica w cenie jedno ale pozycja na rowerze drugie ... bież ten na ktrórym czujesz się najlepiej a z czasem specyfikacje sobie wyprostujesz na taką jaką chcesz :)

Pozdro

Napisano

A to mnie kolega rozbawił, ale jednocześnie poprawił mi humor, sam mam 2 Cuby i tak od kilku dni gdzie nie spojrzę na ścieżkach to same kubusie.

W warszawie Cubów jest jednak sporo, sam mam w domu 3 sztuki ;) Większość moich znajomych też Cube, ale sam się do tego przyczyniłem.

Inna sprawa że Cube mają bardzo fajne (moim zdaniem) malowania ram, mocno rzuca się w oczy.

Do założyciela tematu:

Przymierz się do tego Analoga i wybierz odpowiedni rozmiar ramy. Jak Ci przypasuje to bierz śmiało, w tej cenie to dobra propozycja.

Napisano

Nic w tym zabawnego :)

Jak w piątek byłem na Bytomskiej Rowerowej Masie Krytycznej to jade i sie rozglądam ... Kross, Kross, Author, Kross, Merida, Author, Kross, Giant ...

Na stokilkadziesiąt rowerków widzialem swojego Reactiona i jednego Kwasika (Acid) ... to wszystko co z Cube zaobserwowałem ...

Moze na to ma wpływ czynnik ekonomiczny ... Bytom to nie W-wa

Pozdro

Napisano

W warszawie Cubów jest jednak sporo, sam mam w domu 3 sztuki ;) Większość moich znajomych też Cube, ale sam się do tego przyczyniłem.

To chyba głównie za sprawą tego, że rowery tej marki są sprzedawane w pewnej popularnej sieci sklepów wielkopowierzchniowych ;) Domyślam się tylko, że sprzedawcy podchwycili trend i mają kolekcję Cube na tapecie.

Ja w alternatywie zaproponowałbym jeszcze jeden całkiem opłacalny sprzęt:

GT Avalanche 2.0

Allegro

Napisano
rowery tej marki są sprzedawane w pewnej popularnej sieci sklepów wielkopowierzchniowych

Masz potem takiego Reactiona i musisz się tłumaczyć że są Cube i Cube a jedne z drugimi mają wspólne tylko logo i adres na stronie www. ;)

Napisano
Po za tym jaką powiniem mieć rame,jeżeli waże 60 kg do 180 cm wzrostu?

Mi wystarcza zdecydowanie rama 19 cali. Wzrost 178. Tobie też wystarczy.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja polecam Cube Analog - miałem model z 2010 roku, ale mi ukradli spod domu. Opony smart sam - zalecam wymieniłem na big apple i pomykał po alfalcie jak nic:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...