Skocz do zawartości

[obręcze] Tanie do enduro

Lomeltor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, może mi ktoś polecić tanie dobre, sprawdzone obręcze, które bardzo długo wytrzymają? Głównym kryterium jest raczej cena, dopiero później waga. Zastanawiałem się nad Rodi Excalibur FR ale czytałem, że ponoć są słabe. Jak na razie to tylko godnymi uwagi były:

Rodi Excalibur DH (niestety ciężkie)

Dartmoor Raider

Alexrims DM24

Które lepsze? Macie inne lepsze propozycje?

• Mod Team
Napisano

Rider jest dobry i lekki ( w maire) jak nie ważysz 100kg będzie ok, lżejsza nieznacznie jest dartmoor trixie. Ja do enduro używam Alexa XD lite ponad 100g lżejsza i jest ok.

Napisano

Ja ważę ok 60 / 62 kg. Można przyjąć, że z plecakiem, bukłakiem i ect 65kg (ale wiadomo, kiedyś może mi się przytyć :P). No te, które podałem tak w miarę cenowo ujdą. Powiedzmy, że max 70 zł za obręcz. No +/- 5zł.

Jest jakaś różnica pomiędzy Dartmoor Raider a Fortres ?

@kato39 - spokojnie mam tarczówki i przy nich raczej zostanę ;P

• Mod Team
Napisano

O Fortressach zapomnij, niby wytrzymalsze od Raiderów, ale i cięższe, a Raidery starczą aż nadto. Sam mam Raidery i nic złego o tych obręczach nie powiem. Sztywne, raz zaplecione koło i nic się nie centruje, a jeżdżę nieraz po wielkich "dziurach" :D. A, ważę 70kg bez niczego. Raidery najlepsza opcja.

Napisano

No niby tak, tylko, że cały czas patrzałem na felgi takie, że szprychy by mi pasowały i potem tak jakoś się napaliłem na te dartmoory, że zapomniałem tego sprawdzić :D

• Mod Team
Napisano

No wiec wybierz wynik ktory sie powtarzał najczesciej, pamiętaj zeby uzywać kropek zamiast przecinków bo to zmienia wynik.

• Mod Team
Napisano

Ja robiłem spokemanem w wersji 1.4 chyba staary dosć i policzył idelanie, tym pierwszym co ci podałem tez liczylem i tez było ok.

Napisano

No ale odnoście trixie czytałem właśnie złe opinie ;/ A ja jak już robię te koła, to chcę złożyć w miarę pancerne, żeby starczyły przynajmniej na kilka sezonów jak nie więcej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...