szczwanydiplodog Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Witam. Chciałbym wymienić przedni widelec na jakiś inny... Mam Omni 191 C4 który, chyba jest stalowy (pewno waży kilka kg) Nie mam czasu tego dziadostwa zdjąć i zważyć Chciałbym zmienić go na w miarę lekki widelec, tylko nie wiem czy sztywny czy z amortyzatorem? Jaka jest różnica? Rowerem jeżdżę po szosie, czasami szuter. Polecacie coś lekkiego w dobrej cenie? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Raczej musisz kupić coś amortyzowanego, bo zaburzysz geometrię roweru. Przecież to jakiś nie amortyzator. Jak kupisz SR Suntour'a XCR LO to będzie już lżejszy pewnie. Dlaczego tak Ci zależy na zbiciu wagi? Po tym amortyzatorze nie podejrzewałbym, że jesteś zawodowcem. Czy szukasz po prostu dobrej amortyzacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczwanydiplodog Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Mam swój rower w las i góry, ten trzymam dla sentymentu i dla faktu że lubię wyjechać w szosę Amor jest już zużyty i po rozkręceniu doszedłem do wniosku że to jego końcówka SR Suntour XCR, fajny ale potrzebuje czegoś w innym kolorze, bo cały kolor to metalik (tylko kierownica z mostkiem są czarne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 29 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Jak na szosę i lekki szuter to ja byłbym jednak za widłem sztywnym. Zmierz wysokość od osi do końca korony (do samej bieżni sterów) obecnego widelca. Pytanie jeszcze jakie mocowanie hamulca, jaka średnica sterówki, daj więcej info :c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Tzn. co Ci się w kolorze nie podoba? Przecież są rożne kolory. Jaki byś chciał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczwanydiplodog Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Więc tak (podam na razie to co wiem) Koła - 26' Hamulce - v-brake Średnica sterówki - 1,1/8 Co do sterówki to sam nie wiem, sprawdzę jutro dokładnie, ponieważ mam zastosowaną przejściówkę z 1' na 1,1/8' oraz widelec był za krótki (pierwotny mostek to był tam taki długi co się go do sterówki wkładało) Napiszcie mi co, to jutro to wszystko zmierzę i podam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auditore Napisano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 No to skoro masz przejściówkę z 1" na 1,1/8", to raczej powinieneś szukać widelca właśnie na 1"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczwanydiplodog Napisano 29 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Cholera, przepraszam bardzo za zamęt sprawdzę jutro wszystko dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczwanydiplodog Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Witam. Sprawdziłem wszystko dokładnie (myślę ) Wiec tak, oryginalnie, mostek był taki (prawie taki sam) http://allegro.pl/sr...2452656767.html Pisze na nim jedynie 25,4. Kilka lat temu zamieniłem go na zwykły mostek, lecz potrzebowałem tego takiego przedłużenia http://allegro.pl/re...2442419541.html i przy okazji przejścia na inny mostek http://archiwumallegro.pl/mostek_giant_a3_solidny_okazja-2174866991.html Nie mam dużego funduszu, więc najlepszym wyjściem będzie kupno sztywnego, lekkiego widelca lub nie drogiego amortyzatora też w miarę lekkiego. Taki żeby miał 25,4 i kończył się w ramie, by można było zastosować tą przejściówkę/przedłużenie. Mam nadzieje ze dobrze wytłumaczyłem Pozdrawiam i proszę o pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.