lenoxs Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 powiedzcie mi czy opłacałoby się kupić ten hamulec link a tak w ogóle to jak się sprawdza w praktyce ten hamulec?? Ma dużą tarcze na której mi bardzo zależy to potrzebuje bardzo mocnego hamulca (po prostu mam jakąś obsesje na punkcje ostrych jak brzytwa hamulców). Jeśli wiecie coś na ten temat to prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 27 Marca 2006 Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 .. jezu i musiales 3 temat zalozyc ? nie mogles w poprzednich napisac :034: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 27 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 dobra już teraz nie będę zakładał niepotrzenie więcej tematów tylko pomóżcie mi w wyborze tego hamulca bo sam sobie nie poradze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pikul Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Moim zdaniem opłaca sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Marca 2006 Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 jezeli w zestawie jest adapter , bo sprzedajacy nie wymienil go , to tak cena przystepna o ile stan taki bdb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Hayes Rulez! Mi z 203 sprawuje się super...ale swoje toto waży:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 29 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 a powiedzcie mi czy ma tarczy 160mm hamulcem Hayes HRX 9 można robić ENDO(jechanie na przednim kole)?? Bo wiem że z tarczą 203mm można i to nawet 12metrów. I mam jeszcze jedno pytanie. A czy dało by się zrobić to endo na Deore BR- M525 z tarczą 160mm?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 29 Marca 2006 Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 I mam jeszcze jedno pytanie. A czy dało by się zrobić to endo na Deore BR- M525 z tarczą 160mm?? Spokojnie To że tarcza ma 203 mm to raczej nie ma znów tak dużo do rzeczy, tutaj bardziej się modulacja i umiejętności liczą. Co do modulacji to w M525 jest IMO dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 29 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 a lepiej kupić nowe deore 525 czy używane hayes HRX 9?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Ja miałem możliwość wyboru i poszedłem w stronę M525 - chociaż hayesy też bym wziął, ale tamte co mogłem dostać były bardzo UŻYWANE... W każdym razie jestem zadowolony, bo na tył kupiłem praktycznie to samo (M535). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marnon Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 ja dopiero docieram moje Hayes'y 9 xc160 i wydaje mi sie ze do enduro lepsza będzie większa tarcza gdyż ta 160 może się zanadto grzać.... mnie do xc 160 wystarczają a ogólnie hamulec bardzo udany mopge go szczerze polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 30 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 ja znowu wracam do tematu hamulca którym mógłbym bez problemu robić endo na kilkanaście metrów (nie obchodzi mnie że resor się moze rozwalić). na pewno musi być hydrauliczny. Mam do wydania max 250zł. Nie obchodzi mnie waga (może nawet dużo ważyć). Tarcze wolałbym 203mm ale napiszcie jak uwarzacie. Hamulce muszą mieć ogromną siłę hamowania i bardzo dobrą modulacje. Nie wiem czy kupować jakiś używany czy nowy. Może mi coś porzadzicie jako profesjonalości. Mam pare hamulców na oku ale mogą być również inne tylko żeby sie nadawały do tego endo (i nie podajcie mi jakiś gówien co szybko się psują tylko jakieś sprawdzone ). -1 link -2 link - troche za droga -3 link -4 link -5 link -6 link Prosze odrazu napisać które się nie nadają do endo i prosze napisać które się nie opłaca kupować (a które opłaca). Jeśli znacie jakieś inne hydrauliki które by sie nadawały to prosze wyszysko pisać z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 pierwsyz link do 525 nie 535 napisalem to juz sprzedawcy cena za 525 z 200 z nieba wzieta , nowka za 245 zl ze 160 z gwarancja ! wzial bym 535 poza tym nie od hamulca zalezy ile zrobisz endo lol tylko od twoich umiejetnosci jak kupisz hamulec zylete to w krotkim czasie zebow nie bedzie mial i co chwila piekne loty przez kierownice beda , zanim nauczysz sie wyczuwac hamulec troche mini i nie musi to byc zyleta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 30 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 ale przecież słyszałem że hayesy HFX-9 są lepsze od deore pod względem modulacji i siły hamowania to jeśli bym znalazł oferte do 250zł mało używaną w bd stanie to chyba były by lepsze od nowych deore 535?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 no raczej chyba tak wkoncu hajs to hajs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Wlasnie nei tak do konca hayes to hayes i to wcale takie super cudowne hample nie sa , fakt sa dobre itd i bardzo popularne ale nad tym czy powiedzmy hfx xc jest lepszy od deore 535 to bym polemizowal. Chcesz bierz hayesa , mialem podobny wybor jak ty a jednak wolalem wziasc 535 bo sporo bdb opini uslyszalem od osob ktore uzytkuje a ci mieli hayes , w sumie sam maga mialem , mowili w wiekszosci ze teraz wzieli by deore. Tyle ode mnie. I zejdz na ziemie z tym endo bo sie napaliles jak nie wiem co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 30 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 ale powiedzcie mi tylko to czy hayes HFX-9 są lepsze od deore 535?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Ja słyszałem, że są awaryjne i dużo osób poleca Deorki zamiast HFX-9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 30 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 a tak w ogóle to czym się różną Deore 525 od 535 bo jeśli chodzi o cenę to 535 są o jakieś 20zł droższe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Podobno są sztwniejsze, ale praktycznie nic poza tym miałem tę samą sytuację co Wookie. Wybrałem Deore - nie żałuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 30 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 znalazłem super okazje. Shimano Deore 525 w bdb stanie z tarczą 203mm (link). Utargowałem na 200zł. POwiedzcie mi czy się opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Za 200 był brał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 IMO z tarczą 203 mm to jest już potwór, będziesz zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 30 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 ok dzięki za wszystkie porady. Jak kupie hamulec i przyjdzie juz do mnie to jeszcze raz wam podziękuje i napisze jak się prawuje i czy jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajuwookierun Napisano 30 Marca 2006 Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 śmiesznie czasem odpowiadacie w zw z aukcjami. Piszecie odpowiedzi a aukcja skończyła się tydzień albo 2 temu:) Ale co tam dalej piszemy w temacie hayesów... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.