Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] u-lock

MIRO194

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co jest oczywiscie nieprawda, bo rownie dobrze przy ludziach w wiekszosci przypadkow mozna uzyc nozyc i nikt nie zwroci uwagi, a nawet jesli to wystarczy powiedziec ze zgubilo sie kluczyk i po problemie... Ludzie zazwyczaj sie patrza ale nie reaguja.

/wytapatalkowane z x8

Napisano

Takich filmów też nie brakuje, jak piszesz. Linka to nie zabezpieczenie i tyle. U-locka też można ciąć szlifierką bo "kluczyki zgubiłeś" ale to już zdecydowanie mniej prawdopodobne niż wzięcie nożyc i kradzież przy ich pomocy.

Napisano
w pozostałych miejscach nikt nie podejdzie niezauważony do roweru z półtorametrowymi nozycami.
przy ludziach w wiekszosci przypadkow mozna uzyc nozyc
W jaki sposób wyobrażasz sobie wyciągnięcie z 40 cm plecaka półtorametrowych nożyc? A po przecięciu co z nimi? Są warte niekiedy więcej niż rower zabezpieczony u-lockiem. Do schowków podprzestrzennych (jakie mieli ci ninja z Johny Mnemonic) jeszcze daleko obecnej technologii.
Napisano

Nie rozumiem niektórych wypowiedzi, czy jeśli przez miasto idzie ktoś z wielkimi nożycami to zaraz rzucą się na niego przechodnie krzycząc "Złodziej rowerów"? Ludzie są nawet obojętni jak ktoś zapięcie masakruje więc co tu dużo gadać. A poza tym to jeśli już chcecie, mało jest pokrowców w których można schować takie nożyce? :thumbsup: Co do filmiku który jest wyżej - u-lock Kryptonine NY nie padł tylko słabe ogniwo w dosłownym tego zwrotu znaczeniu.

http://forum.masa.waw.pl/index.php?topic=2120.0

ciekawe filmy.

Napisano

W jaki sposób wyobrażasz sobie wyciągnięcie z 40 cm plecaka półtorametrowych nożyc? A po przecięciu co z nimi? Są warte niekiedy więcej niż rower zabezpieczony u-lockiem. Do schowków podprzestrzennych (jakie mieli ci ninja z Johny Mnemonic) jeszcze daleko obecnej technologii.

Haha, a co myślisz, że ludzie są tacy obeznani i wiedzą, że nożyce są droższe niż rower? Myślisz że ludzi cokolwiek to obchodzi?

Ja swego czasu podjechałem w pewne miejsce, gdzie ludzi przechodziło dosyć sporo, wyciągnąłem z samochodu dosyć sporą piłę (do plecaka by mi się nie zmieściła), i zacząłem linkę piłować, bo zgubiłem kluczyk, nikt się nawet nie popatrzył. Schowałem piłę i po wszystkim.

<- Choćby 00:50 i 1:40, a to jest w Niemczech, u nas jest jeszcze gorzej, nikt by nawet uwagi nie zwrócił.

Ludzie najczęściej zwyczajnie się boją.

Napisano

Po przemyśleniu sprawy jestem zdecydowany na zakup u-locka. Jaki model polecacie do 150zł?

Chciałbym aby jego długość pozwalała mi spiąć tylnie koło z ramą i dodatkowo do np. stojaka rowerowego.

Napisano

wersja 230 mm pozwala w ten sposób przypiąć do barierki, ale ze zwykłym stoajkiem jest juz problem wiem z doświadczenia, wiec polecam coś dłuższego 300 mm np: LOX BY MAGNUM #7001, MASTERLOCK FORTUM 8195

mam Abusa Granit X-Plus 54 300mm i przypinanie bez problemów, nawet przy Lidlu do barierek przy wózkach dałem radę przypiąć 2 rowery za ramy do barierki. Pojedynczy rower za tylny trójkąt ramy z kołem do stojaków w pracy również bez problemu i jeszcze troche miejsca zostaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...