Skocz do zawartości

[Amortyzator] Epicon vs Recon - 120mm

Rekomendowane odpowiedzi

rok?

poza tym, praca się nie poprawiła tylko jeździłeś na zmulonym amorze dobrych parę km a potem ustawiłeś odbicie na min i Ci sie wydaje... placebo działa;) wsiądziesz następnym razem i będzie znów gorzej ;)

pozatym, ja już wyraziłem swoje zdanie... Zastaw się ale kup AUDI A6 z 2012 zamiast z 2006 ;) (Edit: <--- Ostanie zdanie wali ironią)

rok?

poza tym, praca się nie poprawiła tylko jeździłeś na zmulonym amorze dobrych parę km a potem ustawiłeś odbicie na min i Ci sie wydaje... placebo działa;) wsiądziesz następnym razem i będzie znów gorzej ;)

pozatym, ja już wyraziłem swoje zdanie... Zastaw się ale kup AUDI A6 z 2012 zamiast z 2006 ;) (Edit: <--- Ostanie zdanie wali ironią)

Człowieku, gdybyś czytał dokładnie, wyraźnie napisałem, że zmiana pozycji pokrętła nie miała ŻADNEGO wpływu na pracę. Dopiero po dłuższym okresie jazdy na najwolniejszym odbiciu, zmiana na najszybsze zmieniła całą pracę amortyzatora momentalnie. Wczoraj/dziś rano bez rożnicy jakbym ustawiał i kombinował, amortyzator działał tak samo beznadziejnie. Z resztą, nie mam sił tłumaczyć.

W sumie @durnykot powielił co pisałem. Miło usłyszeć, że dostrzegasz co sie do Ciebie pisze i że zauważasz różnicę co objawia się zadowoleniem...

Kup pompkę np tanią Beto za niecałe 70zł, pobaw się ciśnieniami, bo okaże się, że z czasem znów pochylisz głowę i zauważysz, ze ponizej 80psi da się jezdzić na "pluszowym" ustawieniu w łatwym terenie, bądz z plecakiem na takim odcinku Miziowa - Glinne wciśniesz 100psi i będziesz miał wrażenie jeszcze płynniejszej jazdy pomimo twardszego widelca.

Po prostu kup i pobaw się, to naprawdę daje więcej możliwości, więcej uniezależnienia , więcej satysfakcji i doświadczenia.

Człowieku, gdybyś czytał dokładnie, wyraźnie napisałem, że zmiana pozycji pokrętła nie miała ŻADNEGO wpływu na pracę.

To znaczy że coś jest SPI*****NE rozumiesz:)? w RS różnica między max a min jest Ogroooomna, a raczej powinna być.

Eastern ; chcesz się spotkać gdzieś w kato i zobaczymy, czy tylko Ty masz taki pogląd na pracę widelca ? Wiesz na czym jeżdżę, ale na paru lepszych sztućcach też się przejechałem i mam jako taki pogląd co jak działa. Chyba, że na chwilę obecną jesteś zadowolony już z pracy zakupionego RS'a, czego oczywiście Ci życzę ;)

@Devilek - jak wrócę z wyjazdu to nie ma problemu, na razie nic nie jeździłem-rower przygotowany czeka na wyjazd w góry. Po tym czasie okaże się czy wszystko się podocierało jak należy czy jednak jest coś nie tak.

@Devilek - jak wrócę z wyjazdu to nie ma problemu, na razie nic nie jeździłem-rower przygotowany czeka na wyjazd w góry. Po tym czasie okaże się czy wszystko się podocierało jak należy czy jednak jest coś nie tak.

Chyba, ze jak bedziesz w "Koszu" to dajesz znac, moge podjechac i zobaczysz czy rewelka jest rzeczywiscie rewelacyjna, moim zdaniem chodzi swietnie, ale nie zwala...

Ok, nie ma sprawy, jakby co to pisz na pw i sie zgadamy dokladnie.

Mam Torę z Turnkeyem. Na początku w porównaniu co jest teraz praca też była tępa. Tora dotarła się u mnie po ok. 600- 800km. Teraz jest bardzo czuła, powiedziałbym nawet, że wybiera liście. Te widelce po prostu potrzebują czasu na dotarcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...