Andrew Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 ryzyko przy kupnie używki, ale cena atrakcyjna. Może to ta zabiedzona wersja Alps, która nie wykazuje pracy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Z tego ci wiem suntoura czy RSa mozna smiało w domowym zaciszu serwisować, a foxa nie specjalnie a jego serwis jest drogi. Tylko nie wiem czy to kwestia częsci zamiennych czy czego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Po zdjęciach nie widać bo większośc zdjęć jest przepalona ... prześwietlenie to dobry sposób na foto białych przedmiotów aby ukryć wady. O dokładne dane pytaj sprzedawcy podał nawet nr telefonu . pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 2 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Po zdjęciach nie widać bo większośc zdjęć jest przepalona ... prześwietlenie to dobry sposób na foto białych przedmiotów aby ukryć wady. Właśnie to też mi nie daje żyć teraz. Kurczę za 800zł sprzedać F100 32 rocznik 2008/9 to też tak trochę nie halo. Kusi, oj kusi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Foxa można serwisować bez problemu w garażu przy browarku, o ile jest to wersja z otwartą kąpielą. Z FIT'ami jest chyba nieco gorzej. Z resztą są filmiki na yt, także nie ma się czego bać. Z kupnem używki bywa różnie, możesz trafić na zadbany egzemplarz i wszystko będzie w porządku, możesz trafić na bubla i będziesz klną na czym świat stoi. Zadzwoń do sprzedawcy, popytaj szczegółowo a najlepiej umów się, że jeśli coś będzie nie w porządku - odsyłasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Właśnie to też mi nie daje żyć teraz. Kurczę za 800zł sprzedać F100 32 rocznik 2008/9 to też tak trochę nie halo. Kusi, oj kusi.. Już raz Cię rower skusił i znowu szukasz guza ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panPierniczek Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Też niedawno stałem nad podobnym wyborem i kupiłem RS Recon. Na Epiconie jeździłem chwilę przed sklepem - być może nie jest to miarodajne ale praca RS bardziej mi się spodobała. Co prawda w pierwszym egzemplarzu po kilku dniach wyszła wada to bikestacja nie robiła, żadnych problemów z gwarancją i w ciągu kilku dni miałem u siebie nowy egzemplarz. I tu masz kolejny argument na to, żeby uważać z używkami. Polecam od razu przeznaczyć przy używanym widelcu jakąś kwotę na serwis takiego sprzętu. Po doliczeniu serwisu i fakcie, że sprzęt nie ma gwarancji cena przestaje być tak atrakcyjna. Z doświadczenia też wiem, że stan dobry oznacza najczęściej, że coś jest rozp*******ne, a widoczne ślady używania, że dostał ostro w d... golenie;) PS. Ja mam tarcze 180 i nic nie dzwoni:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Znowu pokomplikowałem sobie życie.. Zdecydowany na Epicona w sklepie na miejscu, okazało się, że kosztuje on jednak 699zł, a nie 599zł jak pisałem wcześniej (moja ślepota nie zna granic). Maksymalnie zejdą na 650zł. W tym momencie znowu doznaję kompletnej rozpaczy. Z wymianą amortyzatora muszę wyrobić się do niedzieli, a cena 650zł za Epicona nie jest już taka atrakcyjna, a raczej zaryzykujmy stwierdzenie - iż dosyć wysoka. Doliczmy do tego: stery 65zł + adapter IS-PM 180mm 40zł + tarcza SLX 86zł + Pompka 100zł + robocizna (nie wiadomo jeszcze ile) i wychodzi nam ładne ponad 1050zł. Mój budżet to równo 1000zł, i tak już sporo naciągnięty w górę. Chcę spożytkować te pieniążki z głową, tak aby potem nie żałować. Teraz już na poważnie rozważam zakup tego Recona. 870zł wraz z przesyłką to koszt amortyzatora. Tarczę SLX 180mm odpuszczę na razie, pojeżdżę na tej 160mm - z tym się nie śpieszy w tym momencie. Tak czy siak omijam koszt bezsensownej przejściówki. Zostaje mi więc 130zł na wymianę oraz zakup sterów. Pewnie ok. 100zł policzą wraz z wymianą. Amortyzator zamontuję sobie sam, byle tylko sterami zajął się jakiś serwis na miejscu z racji tego, iż ramy tego Lapierre dosłownie wolę nie dotykać. Cały koszt wyjdzie ok. 1000zł bez pompki i z normalnymi sterami. Jak myślicie, idzie w razie jakiejś nagłej awarii napompować amortyzator pompką np. na stacji benzynowej bądź już na harpagana w terenie zwykłą ręczną pompką nie uszkadzając go zarazem? Proszę o szybką odpowiedź gdybyście tylko mogli - z góry bardzo dziękuję, sprawa jest pilna. Do wieczora ewentualnie muszę zamówić tego Recona tak aby jutro go nadali, a w czwartek, najpóźniej piątek do mnie dotarł. Trochę jednak się obawiam, gdyż amortyzator od razu poleci w górski teren, a bez pompki może być nie za wesoło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Amortyzator napompujesz pompką która ma wystającą końcówkę. Ja raidona dmuchałem kompresorem samochodowym na dosyć twardo jak dla mnie, a później lekko spuszczałem ciśnienie, tak żeby akurat mi pasowało. Jeśli za dużo spuściłem to znowu kompresorem troszkę dmuchnąłem i upuściłem trochę powietrza 'palcem'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ja też miałem dobry patent na pompowanie, gdy nie miałem jeszcze pompki- http://xtrabike.pl/366/1650,0,,,,,,,,,,,,,,,,,id,1.html - po nakręceniu na wentyl nie było problemów z uchodzeniem powietrza po jej odłączeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 3 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 No tak tylko ciśnienia tym precyzyjnie nie ustawisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Gdzieś mi sie liczydło zgubiło ... ale licze licze licze i ... Wychodzi mi Epicon 650 + części i pompka 291 = 941 + robocizna ... Ni jak za same częsci nie chce wyjśc 1050 + robocizna Myśle ze za te 60 zeta bez problemu nabiją stery i założą amorek ... a jak wszystko u nich kupisz utargowałbym robocizne gratis . Wiem wiem wakacje ale liczenie prrzydaje się cały rok ;P Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Gdzieś czytałem, że nie powinno pompować się amortyzatora kompresorem (chyba w instrukcji od RS) Recon i Epicon mają jeden zawór, więc ustawisz sobie w sklepie i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 tarcza, robocizna, dochodza Ci w obu przypadkch... adapter to jak dla mnie 20-25zl w sklepie... a nie 40. a kupowanie niskiego w sumie Recona za 850zl jakos kiepsko wyglada... pozatym, ponawiam pytanie, cos jest nie tak ze sterami? marudzisz ze amor drogi bo 700zl a chcesz sobie sam 10% dorzucic kosztow z 'd***', jak Ty zawsze wywalasz dobre czesci, to mozesz mi oddawac. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 tarcza, robocizna, dochodza Ci w obu przypadkch... adapter to jak dla mnie 20-25zl w sklepie... a nie 40. a kupowanie niskiego w sumie Recona za 850zl jakos kiepsko wyglada... pozatym, ponawiam pytanie, cos jest nie tak ze sterami? marudzisz ze amor drogi bo 700zl a chcesz sobie sam 10% dorzucic kosztow z 'd***', jak Ty zawsze wywalasz dobre czesci, to mozesz mi oddawac. :-) Adapter dla Ciebie może 20-25zł, dla mnie niestety 40zł i to jeszcze znaleziony z wielkim trudem. Ze sterami jest wszystko okej, poza jedną rzeczą - brakuje dolnej bieżni. Z tego niestety powodu jestem zmuszony wymienić całe stery. @rzezniol - orientacyjnie kwotę 1050zł podałem, z racji tego iż wliczyłem w to także (na oko) robociznę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Mi sie wydaje że powinieneś sie spokojnie zmieścic ponizej tysiaka ... Dobry serwis zawsze ma gdzieś przyczajoną dolną bieżnie sterów bez problemu powinni cos dobrać.. Popularny model pompki z Beto da sie kupiuc sporo ponizej 100 zł Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A co zrobiłeś z tą bieżnią, przecież ciągnięcie jej z amora nie jest a z takie trudne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 3 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A co zrobiłeś z tą bieżnią, przecież ciągnięcie jej z amora nie jest a z takie trudne ... Nie jest, to fakt, lecz w tym wypadku przeszło to wszelkie pojęcie. 1,5h się męczyłem płaskimi śrubokrętami, aż w końcu cierpliwość się skończyła i do akcji weszły trochę cięższe narzędzia przez co bieżnia nie nadaje się już do niczego. Bieżni (luzem) nie ma w żadnym ze sklepów w których byłem m.in. w Katowiach, Chorzowie, Rudzie Śl. Tak czy siak nabyłem dzisiaj nowe stery, coś Boplightowo-VP podobne, miski nabiłem w serwisie za 10zł. Rama przygotowana-teraz pora na amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aegis Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 wiem ze budzet ogranicza ,ale moze warto rozwazyc zakup nowej reby (z gwarancja),amor kupujesz na dłuzszy czas-nie zmieniasz co sezon czy dwa co do reszty tajli to poszukaj na forum moze ktos ma sprzedaz albo odda za free. jaki adapter potrzebujesz ? -jakies 2 u nie leza,tarcza 160-tka Grimeca (6 srub)tez sie znajdzie pompke tez moge uzyczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Eastern Co ty mówisz? Byłeś w sklepach w Katowicach i miałeś problem ze znalezieniem adaptera? Ja swój adapter Shimano IS-PM pod tarczę 180 na przód kupiłem za 20 zł u Tomka w Tomedzie. Zadzwoń tam i się jeszcze zapytaj, ale na moje oko, nie powinno być drożej niż 25 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Wlasnie, kolega wyjatkowo nieporadny a w sklepach robia Cie w ***j :-P bo adaptery shimano i accenta to 20-25zl, z przesylka za tyle mozna takze na allegro kupic... pozatym, ewidentnie widac ze jestes przeciwko Epiconowi bo szukasz argumntow zeby go nie kupic, wiec nie rozumiem sensu tego tematu. ale okok, napis RS robi swoje... niektorzy wola darta od raidona... ;-) a Ty niskiego recona od epicona, w ogole mozna kupic epicona za ok 530zl ale nie, bo Recona online kupic mozesz a Epicona juz nie... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastern Napisano 4 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Napisałem coś i więcej razy nie będę powtarzał. 40zł tyle usłyszałem w BikeAtelierze, koniec. W Tomedzie nie pytałem. @PoleK, masz rację, aktualnie jestem przeciwko Epiconowi, ponieważ niestety usłyszałem więcej przeciw niż za w jego temacie. Luzy przy użytkowaniu w ciężkim terenie są nieuniknione po kilkuset km trochę ostrzejszej jazdy. Kontaktowałem się właśnie z kumplem, który drugi rok użytkuje ten sprzęt. Tego najbardziej się obawiam, za 650zł wezmę amortyzator, do tego nawet 25zł ta przejściówka + przesyłka z allegro i już mamy praktycznie 700zł wydane niezbyt rozsądnie. Nie wiem jak Ty, ale ja inwestując 1000zł w coś, chcę widzieć pozytywne tego efekty, w tym wypadku szczególnie pod aspektem wytrzymałości i pancerności, dlatego stoję za Reconem. Jeśli uważasz, że kupuję amortyzator dla napisu Rock Shox, to uważaj tak dalej, nie będę Cię przekonywał. Temat do zamknięcia, dziekuję jeszcze raz wszystkim za podpowiedzi i przemyślenia. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Epicon'ów 120mm na allegro jest mnóstwo, to wiadomo, natomiast Reconów 120mm ze świeczką szukać. Niechcący natknąłem się jednak na taką "okazję": W KAŻDYM Reconie, Epiconie i Rebie można zmienić skok samemu. Jest to bardzo prosty zabieg. W Epiconie można ustawić bodajże od 80mm do 140mm, w Reconie 80mm- 130mm, w Rebie 80mm- 120mm. Wystarczy wyjąć/ włożyć plastikowe podkładki z pod komory powietrzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Luzy w Epiconie po kilkuset km w terenie... a to ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Ciekawe? Moim zdaniem to skandal! I rzeczywiście ów luz się pojawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.