Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] Kupno tanio i dobrze

Arty2142

Rekomendowane odpowiedzi

"Pez niczego" ;) to nawet tanie v-ki stawiają na sucho, ale linki są jakie są i jeśli pojeździsz trochę w błocie, tudzież zatopisz rower przy jakiejś okazji, to się okaże, że hydraulika lepiej się sprawdza.

Ale jak zawsze, wszystko zależy od potrzeb. :)

Jaki komplet hampli do jazdy w terenie głównie po płaskim , za niedługo wypad w góry więc potrzebuję mocnych hamulców, pozatym 2-3 razy w roku wypad w góry.

Cena do 400zł. Czy BR M445 będą ok ? A może dołożyć do BR M596? . Ważę 75kg 185cm wzrostu i chciałbym abym miał katapultę gdy wcisnę przedni hampel do oporu.

A poważnie, na sucho to i na V-kach podniesiesz tył na tyle, by przelecieć przez kierownicę, to żaden problem.

Wiem nawet cantilevery to potrafiły . Ale obecny zacisk mechaniczny shimano br m 416 ma z tym problem.

Jak wypadają te m 445 pod względem siły hamowania i modulacji ? Budżet mi zmalał bo muszę dokupić manetki.

Wiem nawet cantilevery to potrafiły .

Nie potrafiły tego nawet xtry z serii m900, natomiast ludzie potrafili zjeżdżać na tym szybciej niż dzisiaj niektórzy na tarczach.

416 nie są super hamulcami, ale może warto dać im drugą szansę, tj. zmienić klocki.

Ihmo kupowanie 445 to średni pomysł, niby krok do przodu, ale jak dla mnie to te hamulce wcale dobrze nie hamują, czego nie można powiedzieć o niewiele droższych 596.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...