Skocz do zawartości

[rama] Czy warto spawać pęknięty wahacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam okazję kupić tanio ramę, i prawie za pół darmo/darmo zespawać ją. Pęknięcie znajduje się na wahaczu i co mnie trochę martwi niestety bo nie wiem czy po spawaniu np. za jakiś czas znów mi nie pęknie. Może ktoś spawał swoją ramę w takim miejscu i wie jak to się może skończyć?

• Mod Team
Napisano

Hmmm w tym miejscu to małe szanse by spawy długo trzymały. To miejsce ścisku łożyska, próbować można oczywiście ale mi sie wydaje ze tylko wyminą wahacza pozostaje.

Napisano

Ja bym po takiej operacji spawania szczególnie w tym miejscu nie jeździła nim bardziej intensywnie, niż po przysłowiowe bułki ;) Generalnie uważam, że jeśli kupujesz ramę w celu bardziej intensywnej jazdy to się nie opłaca tego brać.

Napisano

dzięki za odpowiedź też popytałem paru osób i twierdzą to samo nie kupować szkoda kasy... a najlepsze że idąc do znajomego-znajomego spawacza powiedział że się zespawa i będzie dobrze :icon_confused:

• Mod Team
Napisano

No bo bedzie dobrze :D do czasu jak sie znowu nie zepsuje. :P Jak by pękła rurka wzdłużna to ok nie ma problemu, pospwać, dodać blaszki wzmacniające i wahacz jak nowy, w tym miejscu jest tak skąpo z materiałem ze marne szanse zeby to działało przy nawet delikatnym XC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...