Skocz do zawartości

[okulary z kamera] sunnycam - bryle dla rezyserow!

Rekomendowane odpowiedzi

HELLo-:

Wlasnie w lapska wpadly mi okulary firmy Sunny Cam - ciekawa propozycja dla tych ktorzy poszukuja kamery ktora zarejestruje obraz "jak widziany oczami", przy okazji relatywnie niedroga...

IMAGE_20C33F0E-5471-40CF-A940-4E2441969770.JPG

W pudle znajdziemy ramke, dwa komplety szkiel - przezroczyste i ciemne(polaryzowane), futeral na okulary, sznurek do zawieszenia, mini ladowarke samochodowa(przejsciowka), ladowarka(tu: angielksie gniazdo) i 16gb mini karte pamieci z adapterem.

IMAGE_84CF941B-E6F6-4B2D-8240-1668891EA7DB.JPG

Przyzwoite wyposazenie, maksymalny rozmiar karty obslugiwanej przez urzadzenie to 32gb, z instrukcji mozna dowiedziec sie ze czas pracy w trybie Video wynosi ok. 3 godzin.

IMAGE_37FA0B78-4357-47F4-9775-1AC57E83A517.JPG

Okulary calkiem dobrze leza na twarzy(zwykle nosze srednie i duze okulary) i zanosi sie na to ze szybciej nabawie sie wstrzasu mozgu niz je zgubie! Nie sprawiaja one wrazenia ciezkich i wydaje mi sie ze po trzech godzinach jazdy z nimi nie bede miec sztywnego karku...

IMAGE_3FB92D85-0ECB-41AE-9923-BDFB574B21C8.JPG

Mozna powiedziec ze wygladem przypominaja model Oakley'a z MP3 - fakt ze do wygladu trzeba sie przyzwyczaic, chociaz z drugiej strony majac je na nosie nie zauwazamy ich, nazwijmy to, oryginalnego ksztaltu.

IMAGE_C7831199-B580-42EC-8AD2-68986C90D78A.JPG

Funkcje: wideo 720p HD, zdjecia(tu przydalby sie timer ktory bedzie pstrykac foty w ustalonych interwalach, opcja ktora prawdopodbnie znajdzie sie w nowszych modelach, poki co nalezy pstrykac guzikiem w celu zrobienia fotki), oraz opcja zapisu dzwieku audio. Guziczki pracuja wysmienicie - dosyc lekko lecz nie na tyle aby niechcaco zmienic funkcje, jesli chodzi o trwalosc to oczywiscie nie mam jeszcze zadnych wiesci na ten temat...

Cena w UK: £99.99

Dzis wieczorem naladuje baterie, wrzuce karte i powinienem jutro zaczac niesmialo dodawac pierwsze wrazenia i filmiki z jazdy. Cierpliwosci, mosci panie i panowie!

POZDRo-:ver

Update 1.:

Dzis rankiem zrobilem szybka rundke, nagralem troche materialu i musze przyznac ze nie jestem powalony jakoscia filmu...kamerka rejestruje dosyc glosny szum, w zasadzie ledwo slyszalne sa "odglosy ulicy". Inna sprawa to dziwne znieksztalcenie obrazu - wydaje sie "nie lapac" dolu - kilka razy probowalem spojrzec na kokpit, w pewnym momencie aktywowalem blokade skoku na amorze i niestety nie widac tego na filmie. Aparat lapie ostrosc mniej wiecej 5-10 metrow przed soczewka, widac widoczne rozmazanie obrazu dla obiektow oddalonych o ok. 30 metrow od okularow...

Niestety w pracy nie bardzo moge wrzucic film do sieci, bede musial zrobic to dopiero wieczorem(jesli kazafazowa i kazafazowiatko pozwola;). Mam nadzieje zrobic tez mala rundke "w terenie" - nie bedzie to nic wymagajacego, raczej przejazdzka naokolo jeziorka po utwardzonym szlaku, chcialbym jednak zobaczyc jak kamera radzi sobie z przejsciami z naslonecznionych do zaciemnionych miejsc i vice versa...

...no wlasnie - szalu nie ma, oprocz tego ze uploaduje pierwszy film dopiero za ~120 minut bo wazy 1.4g to w drodze powrotnej czesto filmowalem niebo i jesli tak mi sie leb trzesie jak to co na ekranie widze to chyba czas na fulla :D

Update 2.:

W koncu udalo mi sie zaladowac film na jutuba, ciagle cos sie cielo i wkurzalo mnie bardzo...ale oczywiscie to nie wina kamery;)

http://www.youtube.com/watch?v=TZWmlO-vwno

Ocencie sami...

p.s.: powinienem wrzucic jeszcze dwa filmiki niebawem - jeden to w przerazajacej wiekszosci piekna sekwencja chmur, nastepny przydalby sie poczatkujacym botanikom...

Update 3.:

http://www.youtube.com/watch?v=Q42d3xGKqkY&feature=youtu.be

...no to juz wiecej filmikow nie bede wrzucac, widac jakiej jakosci jest material krecony SunnyCam'em, na papierze wydawalo mi sie to wszystko calkiem ciekawe, jednak rzeczywistosc jest brutalna ;) Podlaczylem okulary do telewizora, niestety okazalo sie ze rozdzielczosc filmu jest nieobslugiwana przez moje szkielko...nie sprawdzilem zywotnosci baterii, gdyby ktos potrzebowal wiecej info to sluze pomoca...

Edytowane przez kazafaza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...