Skocz do zawartości

[licznik] Bikemate/Kelly's ok. 40zł

t_Pawel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://www.allegro.pl/item92207059_hit_lic...ka_gratis_.html

http://www.allegro.pl/item93487997_nowosc_...9_funkcji_.html

Co sądzicie o tych licznikach, Bikemate to jakaś konkretna firma, czy takie chińskie noname? Czy wszystkie liczniki przy których jest napisane "funkcja auto start/stop" posiadają pomiar czasu jazdy, czy może chodzi tylko o to, że licznik sam się włącza gdy ruszymy i wygasa po chwili postoju? :) Pytam, bo na stronie Kelly'sa przy licznikach nie jest napisane, że posiadają funkcję pomiaru czasu jazdy.

Co ewentualnie moglibyście zaproponować za ok. 40-50zł, zależy mi na AVS i na tym, żeby licznik był choć trochę firmowy. ;)

Bardzo proszę o szybką odpowiedź, bo pierwsza aukcja kończy się niedługo.

Napisano

Polecam Ci licznik Sigma BC 800 - markowy i ma wszystkie potrzebne funkcje - na allegro kupisz go już za 44zł ! http://www.allegro.pl/item92956409_licznik..._promocja_.html

Ja sam używam licznika Sigmy, tylko wyższy model BC1200 - to bardzo dobra firma, robiąca od lat między innymi liczniki rowerowe - tutaj wielu ludzi poleci Ci tę firmę. Moim zdaniem za taką cenę ten licznik będzie najlepszym wyborem!

Napisano

ale tegoroczna (taka jak w linku) sigma bc800 nie ma v sredniej i stad tak niska cena. juz bylem na nia zdecydowany, ale brak tej funkcji ja dyskwalifikuje jak dla mnie. teraz mysle o bc 906.

• Mod Team
Napisano

Kellysa ma mój brat. Początkowo sprawdzał się nieźle, ale dziś podczas jazdy w deszczu przestał działać. Tylko chwilowo bo jak wysechł wszystko wróciło do normy, ale na deszcz to on się kompletnie nie nadaje. Nie brałbym go.

Gość Gość
Napisano

Ten Mactronic wygląda całkiem nieźle, ma wszystkie przydatne funkcje, jest tani i z tego co widzę sprawdzony przez sebekfireman Jedyne co by mi przeszkadzało, to brak możliwości wpisania dystansu całkowitego po wymianie baterii - takie małe zboczenie mam na tym punkcie, że lubię wszystko sumować i widzieć całkowity przejechany dystans - nawet po paru latach :P

Chyba, że ten licznik posiada taką możliwość a nie została ona wymieniona w opisie ;)

Napisano

No niestety nie ma takiej funkcji, ale z dystansem od 0 km da się przeżyć ;)

Co do tych liczników to trafiają się raz po raz wersje wadliwe które głupieją przy wskazywaniu prędkości (prędkość skacze np z 18 km/h na 26 km/h), no i wadą chyba we wszystkich jest spieszący się zegarek, który spieszy się ok. 10 min na miesiąc. Mójemu na szczęście poza spieszącym się zegarkiem nic nie dolega i działa znakomicie w mrozie, upale i deszczu.

Napisano

Mactronika oczywiście wcześniej widziałem na Allegro, ale za tą cenę wydawał mi się dość "wybajerowany", dla tego go odrzuciłem. ;) Do tego ten licznik ma chyba tylko możliwość ustawienia rozmiaru koła w calach, ja jednak wolałbym wpisać dokładną wartośc samemu, jest ona rózna w zależności od opony, nawet nie danego modelu, a konkretnej sztuki.

Selvan na BC800 też patrzyłem, no ale właśnie nie ma AVS, co uważam za jawne zdzierstwo, wpisanie tych wszystkich funkcji do licznika nie kosztuje w produkcji praktycznie ani dziesiętnej części grosza... Niestety chyba dołożę tych pare zł i kupię Sigme BC906.

Dzięki za opinie. :)

Swoją drogą dziwne, że Kelly's nie przetrwał deszczu, dawniej miałem coś jak "PROFEX" z reala za 20 zł, licznik wytrzymał jakieś 2500km w przeróznych warunkach z deszczem i śniegiem łacznie. Ostatecznie nie wytrzymał kabelek przy czujniku, a do takich liczników podstawki dokupić nie można.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...