tobo Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Rama bardzo ładna, wydałeś majątek na ciężarne koła, amortyzator to prehistoria choć udana Nie myślałeś o Crossmaxach SLR? np ja mam wystawione za 1800 praktycznie nowe 2011, 1535gram + możliwość założenia opon UST, które dają znacznie lepszą przyczepność oraz nie łapiesz praktycznie żadnych kapci Podsumowując, rower nierównomiernie poskładany techniką bardzo drogie rzeczy dokupowane co miesiąc po wypłacie, zanim wymienisz wszystko, część się już zestarzeje, no ale to już co kto lubi jeszcze raz powtórzę, ładna rama Tylko że slr miętkie są Dobre koła do miasta, na asfalcik i dla lekkiego. Wg mnie nie w teren i nie dla nawet wagi średniej. Ja mam wg wagi domowej elektronicznej zaledwie 75 kilo w ubranku rowerowym, tarcze trą o klocki. I na pewno nie jest to wina ramy ani widelca. Poprzednie dt xr1540 które też sztywne nie są, takich dzwięków nie generują. Używałem też "przelotnie" innych kół pod tarcze i także były cicho. Crossmaxy lubią też "tykać" i strzelać; moje są (na razie) cicho ale miałem w rękach takie które w ten sposób się zachowywały. "Moje" slry potwierdziły parę opinii które dostałem - odnośnie dźwięków i wiotkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) Zostawmy koła, na razie w zupełności mi wystarczą. Teraz większy problem mam z amorkiem. Najpierw miał być SID, potem FOX, w międzyczasie Manitou, a teraz strasznie mnie wzięło na Magurę. Magura Durin Race 100 DLO2 2012 amortyzator BC.pl (2499830256) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Lekka, rzadko spotykana, testy, które czytałem wyszły pozytywnie. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie ? "Forumowy" Fox też wygląda zachęcająco : http://www.forumrowerowe.org/topic/116318-amortyzator-fox-32-float-rl-100-evolution-2012/ Edytowane 29 Lipca 2012 przez medik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Widelec ten ma jeden duży plus - nie da się go źle zamontować bo i tak zawsze ma we właściwym miejscu podkowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) :laugh: Ma ktoś taki amorek na forum ? Edytowane 29 Lipca 2012 przez medik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 chris1415 ma magurę, ma też cuberider, menję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Po gruntowych przemyśleniach zamówiłem ta Magurę. W drodze także opony i dętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 ładnie pasuje do ramy kolorami jak waga ? jakie oponki i dętki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 (edytowane) Sam jeszcze nie ważyłem, producent podaje 1380 g. Opony Schwalbe Rocket Ron Evolution 2 x 435 g. Dętki Schwalbe 2 x 95 g. Na tą chwilę wychodzi coś 9,3 kg. Edytowane 4 Sierpnia 2012 przez medik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 4 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Bardzo jestem ciekaw tego Durina... Można liczyć na test w najbliższym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Nie mam większego doświadczenia, więc test będzie mocno amatorski. Ale będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 4 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Mnie interesuje głównie czułość na małe i średnie nierówności tudzież wielkość progresji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elwrona Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Ja też liczę na jakiś opis pracy tego sztućca. Zimą planuje wymienić amorek i ten jest brany pod uwagę. Tak więc czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Amorek docięty, założony. Czekam na przednie koło. Z moich wyliczeń ma ważyć ok 600g. Cały rower na tych gratach co mam około 9 kg. Doradźcie jaką korbę brać ? 2 czy 3 blaty ? XTR, a może fsa SL-K ? A może ta codę co wisi na forum ? Obecnie mam SLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Jeśli się nie ścigasz pozostałbym przy tradycyjnym napędzie trzyrzędowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Jesli stać Cię to zawsze zamiast XTR-a można pokusić się o rotora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 To jaka korba wg mnie zależy przede wszystkim od miejsca w którym mieszkasz, w którym często będziesz używał roweru i od twojej koncycji. Korba z dwoma zębatkami ma (jeśli kupisz gotowca nowej generacji) najmniejszą dostępną koronkę 26. Do tego maksymalnie kaseta 36 zębów - mnie troszeczkę by brakowało z przodu tych 4 zębów mniej, ewentualnie dwóch jeśli zestawimy ten napęd z zębatką 22 i kasetą do 34 zębów. Korba slk jest pseudokarbonowa - ma rdzeń ramion z alu. Jest ładna, nie jest jednak lekka jak na tą cenę i klasę sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Wobec tego na razie zostawię mojego SLX'a, pojeżdżę trochę i zobaczę jaki układ najbardziej by mi odpowiadał. W poniedziałek ma przyjść koło PS co to jest ten rotor ? Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez medik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 12 Sierpnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 http://www.rotorbike.com/nueva/ingles/3D+3x9.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Ciekawa alternatywa. Sprzedaje to ktoś u nas, czy trzeba samemu ściągać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Tak czytam i czytam i w sumie to nie wiem co mam myśleć o tym projekcie. Może pomoże ci mój projekt opierający się na takiej samej ramie: http://www.forumrowerowe.org/topic/109157-8759g-ktm-myroon-rychlapl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Sprzedają rotory,ale tylko na Allegro widziałem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Rozmawiałem o korbie z kolegą ze sklepu, o którym Ci wspominałem. Nie mają już Rotora, nie wiem czy jest oficjalny przedstawiciel aktualnie.......... No i wspominał o notorycznie luzujących się śrubach w korbach rotora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ja się z taką przypadłością tych korb nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 23 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Kupiłem korbę. XTR FCM960. Myslę że przed montażem ulegnie tuningowi. Jakie koronki polecacie aby uszczknąc pare gramów ? Co sadzicie o pomalowaniu ramion na biało ? Spodobał mi się ten pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi