kubek20 Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Jak dla mnie- 34 się przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 8 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 na niektórych podjazdach, szczególnie gdy podłoże jest niestabilne,na pieszych szlakach itp, brakuje mi czasami miększego przełożenia , mam 22/32 jeżeli jeździsz po górach to polecam 34t, nie jeździłem na takiej ale raczej nie będzie to zbędna koronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Panowie, jaki zacisk na tył kupić ? Lekki i mocny, bo ważę ok 90 kg. Piasta DT 240. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Jak chcesz sztywny, mocny i dobry zacisk to poszukaj Shimano na allegro, ale specjalnie lekki to on nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Do kompletu : http://www.bikeatelier.pl/kola/zaciski/zacisk-dt-swiss-rws-135-mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Tune i nic innego , jest lekki i mocny(jak na wylightowany zacisk), ale niezbyt tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 (edytowane) Tylko który ? 1. Zacisk DT Swiss RWS 135 mm Zacisk DT Swiss RWS 135 mm [QR-DT008] - 75.00 zł : BikeAtelier.pl 2. Zacisk DT Swiss RWS ThruBolt 135 mm Zacisk DT Swiss RWS ThruBolt 135 mm [QR-DT004] - 99.00 zł : BikeAtelier.pl Czemu nie podają masy ? Tune nigdzie nie widzę na necie. Edytowane 10 Lipca 2012 przez medik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 10 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Do ThruBolt-a trzeba jeszcze dokupić to: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=27610 Tune: http://www.cult-bikes.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Zacisk zamawiam DT. Z nowości to profesjonalna gleba zaliczona dzisiaj, Złamana sztyca, koło tylne pokrzywione, dwa wielkie siniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Według planu wygląda to mniej więcej tak. Amortyzator SID ( pomóżcie wybrać model ) Dętki Schwalbe XX Light 205g Gripy + korki (?) Hamulce Magura Marta Carbon 180/160 651g Kaseta Shimano XT 11-32 282g Kierownica Ritchey WCS 165g Koło przednie Mavic 719 disc + DT 240 565g + szprychy, nyple (?) Koło tylne Mavic 719 disc + DT 240 735g + szprychy, nyple (?) Korba Shimano XTR 779g Łańcuch Campagnolo C9 300g Manetki Shimano XTR 218g Mostek Ritchey WCS 130g Opony (?) Pancerze/linki (?) Pedały (?) Przerzutka przód Shimano XTR 112g Przerzutka tył Shimano XTR 220g Rama KTM Myroon Elite 1150g Siodło (?) Stery + topcap Ritchey PRO 101g Sztyca (?) Zacisk sztycy (?) Zaciski kół (?) Waga komponentów znaleziona na necie, dokładne pomiary będą podczas składania. Znak zapytania oznacza, że jeszcze nie wybrałem danego elementu i proszę o radę Was - Ekspertów. Edytowane 15 Lipca 2012 przez medik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wako Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam Na mieście mówią, że z piastami DT 240 najlepiej współpracują szprychy aerolite i nyple z prolockiem . Oba produkty oczywiście ze stajni DT.. Stojąc przed lustrem i patrząc sobie głęboko w oczy nie będziesz miał wtedy do siebie pretensji,że w kwestii doboru komponentów do swojej nowej maszyny niewiele rzeczy mogłeś zrobić lepiej... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AXE95 Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Gripy weź ESI. Ważą jakieś 40 g ale za to są wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didimos73 Napisano 18 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Witam Na mieście mówią, że z piastami DT 240 najlepiej współpracują szprychy aerolite i nyple z prolockiem . Oba produkty oczywiście ze stajni DT.. Stojąc przed lustrem i patrząc sobie głęboko w oczy nie będziesz miał wtedy do siebie pretensji,że w kwestii doboru komponentów do swojej nowej maszyny niewiele rzeczy mogłeś zrobić lepiej... Pozdrawiam serdecznie a gdzie te cudenka znajde u nas na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Rower pomału nabiera wyglądu. Koła zaplecione. Teraz opony i dętki. Mój wybór to : http://allegro.pl/opona-kevlar-maraton-schwalbe-rocket-ron-26x2-1-i2486430757.html i http://allegro.pl/schwalbe-detka-14a-av-roz-26-x1-5-2-1-xx-light-i2478759811.html Może być, czy coś lepszego znacie, w podobnej cenie ? W sumie ta oponka tez chyba nie głupia i lekka : http://allegro.pl/opona-kevlar-maraton-continental-race-king-26x2-10-i2488982630.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Bierz Race Kinga,najlepiej w wersji 2,2- bardzo chwalona na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam Na mieście mówią, że z piastami DT 240 najlepiej współpracują szprychy aerolite i nyple z prolockiem . Oba produkty oczywiście ze stajni DT.. Stojąc przed lustrem i patrząc sobie głęboko w oczy nie będziesz miał wtedy do siebie pretensji,że w kwestii doboru komponentów do swojej nowej maszyny niewiele rzeczy mogłeś zrobić lepiej... Pozdrawiam serdecznie Ja bym stawiał na szprychy SuperComp albo Revolution, wszystko zależy od wagi zawodnika... Rower pomału nabiera wyglądu. Koła zaplecione. Teraz opony i dętki. Mój wybór to : OPONA KEVLAR MARATON SCHWALBE ROCKET RON 26X2.1 (2486430757) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i Schwalbe Dętka 14A AV roz. 26'x1.5-2.1 XX-Light (2478759811) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Może być, czy coś lepszego znacie, w podobnej cenie ? W sumie ta oponka tez chyba nie głupia i lekka : OPONA KEVLAR MARATON CONTINENTAL RACE KING 26x2.10 (2488982630) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. To połączenie Schwalbe jest bardzo dobre, chociaż wybrałbym wersje opon z linii Evolution zamiast Perfomance. Polecam tylko zakup jeszcze mleczka DocBlue, żeby do dętek wlać po 30ml tak dla uszczelnienia na wszelki wypadek. Co by nie trzeba było łatać jak na jakieś szkło czy kolca wjedziesz. Ewentualnie wybrać opcję bezdętkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Panowie złożyłem to co miałem do kupy i wyszło całkiem fajnie. Oczywiście jest to wersja startowa, która w miarę przypływu gotówki będzie ulepszana. Na pierwszy ogień opony i dętki, potem korba i amor. Jak widzicie dokupiłem sztycę i siodełko WCS. Wymyję, poważę i założę wątek w odpowiednim dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 25 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 pedały za cholerę nie pasują, a po za tym to bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 wiem ale u mnie nie kupi nic od ręki, muszę coś zamówić na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Rama bardzo ładna, wydałeś majątek na ciężarne koła, amortyzator to prehistoria choć udana Nie myślałeś o Crossmaxach SLR? np ja mam wystawione za 1800 praktycznie nowe 2011, 1535gram + możliwość założenia opon UST, które dają znacznie lepszą przyczepność oraz nie łapiesz praktycznie żadnych kapci Podsumowując, rower nierównomiernie poskładany techniką bardzo drogie rzeczy dokupowane co miesiąc po wypłacie, zanim wymienisz wszystko, część się już zestarzeje, no ale to już co kto lubi jeszcze raz powtórzę, ładna rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 28 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 (edytowane) Rama bardzo ładna, wydałeś majątek na ciężarne koła, amortyzator to prehistoria choć udana Nie myślałeś o Crossmaxach SLR? np ja mam wystawione za 1800 praktycznie nowe 2011, 1535gram + możliwość założenia opon UST, które dają znacznie lepszą przyczepność oraz nie łapiesz praktycznie żadnych kapci Podsumowując, rower nierównomiernie poskładany techniką bardzo drogie rzeczy dokupowane co miesiąc po wypłacie, zanim wymienisz wszystko, część się już zestarzeje, no ale to już co kto lubi jeszcze raz powtórzę, ładna rama - z kołami to dłuższa historia. Przednie zostało wraz z amorkiem ze starego roweru, jestem bardzo zadowolony z tej obręczy, dlatego taką samą dokupiłem na tył. Do tego piasta 240 i szprychy dt cieniowane, nyple dt alu. Przednie koło będzie nowe jak zmienię amorek, oczywiście na piaście 240. Przy mojej wadze bałem się bardziej odchudzonych obręczy. Myślę że to rozsądny kompromis. - amorek jak napisałem został ze starego roweru. Przeżył wiele pod moimi 90 kg i jest mega sztywny, gdyby nie to że waży 100 kg, zostałby przy rowerze, ale ze względu na masę, wkrótce wleci coś lekkiego. - nie zgodzę się tylko z teorią, że zanim wymienię wszystko to część już się zestarzeje, nowa odsłona niebawem Edytowane 28 Lipca 2012 przez medik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 28 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 (edytowane) co do wytrzymałości obręczy to jednak jakiś kompromis, ale wydając 1700zł na piasty, które są dość lekkie, uważam za dziwaczne wkładać ciężkie obręcze... kupując 240 zamiast np 350tek albo 340tek udowodniłeś, że jesteś w stanie zapłacić 800zł więcej za +-100gram (te same bebechy), także sam chyba się zgodzisz że możesz sobie pozwolić na np obręcze ztr crest, które nawet jak pogniesz po 3 sezonach to kupisz sobie nowe No i kwestia tego, że 3 razy połamiesz carbonową ramę zanim połamiesz też koła ;p no ale to taka moja mała dygresja Edytowane 28 Lipca 2012 przez EpicPoznan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Nie bardzo rozumiem, co jest dziwacznego we włożeniu lekkich piast do moich obręczy ? Dzięki temu mam w miarę lekkie i mocne koła, na praktycznie niezniszczalnych piastach. W dodatku na zjeździe nie boję się że połamię obręcz i zrobię sobie krzywdę. Właśnie to przesądziło o wyborze mavic'ów, a nie ztr'ów. Nie chodziło o cenę ale wytrzymałość i bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 29 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Dzięki temu mam w miarę lekkie i mocne koła, na praktycznie niezniszczalnych piastach. Słuszne podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 29 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 (edytowane) rozumiem, że takie koła mają sens, choć ja złożyłbymm na XM 819 Nie widzę sensu jedynie we wkładaniu pancernych kół to wylajtowanego carbonowego przecinaka, który i tak nie wytrzyma latania po wertepach, które są w stanie wytrzymać te koła dobra, koniec OT Edytowane 29 Lipca 2012 przez EpicPoznan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi